Naar hoofdinhoud

16e Nationaal Gerontologiecongres

Symposium met o.a. prof. dr. Erik Scherder over 20 jaar Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg.

Startdatum

14-10-2022 09:25

Einddatum

14-10-2022 17:15

Kosten

€ 295,00

Een ‘decade of healthy ageing’ Droom of realiteit?

De jaren tussen 2021 en 2030 zijn door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uitgeroepen als ‘decade of healthy ageing’. In deze periode werken onder andere regeringen, het maatschappelijk middenveld, professionals, de academische wereld, de media en de particuliere sector samen om de levens van ouderen, hun gezinnen en de gemeenschappen waarin ze leven te verbeteren (WHO, 2020). Dit gebeurt aan de hand van vier speerpunten, namelijk het tegengaan van leeftijdsdiscriminatie, het koesteren en inzetten van vaardigheden van oudere personen, volledige toegang voor oudere personen tot preventieve, curatieve en palliatieve zorg en toegankelijkheid van langdurige zorg.

De door de WHO opgestelde speerpunten vormen een mooi streven om aan te werken, maar hoe gaat dat in zijn werk? Welke stappen zijn al gezet? Hoe realistisch zijn de doelen? Welke rol ligt er voor professionals en onderzoekers in de gerontologie? Over deze en andere vragen gaan we de dialoog aan. Met andere woorden, de ‘decade of healthy ageing’ is dat een droom of een realiteit?

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor (toegepaste) gerontologen, onderzoekers, beleidsmakers, klinisch geriaters, specialisten ouderengeneeskunde, ouderenpsychologen, verpleegkundigen (geriatrie en gerontologie), gezondheidsbevorderaars, preventiemedewerkers, politici en andere betrokkenen. Met o.a. prof. dr. Erik Scherder over 20 jaar Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg.

Programma

Het programma wordt eind juni bekend gemaakt en kun je dan vinden via deze link.

  • Organisator: Nederlandse Vereniging voor Gerontologie: Kennisnetwerk Ouder Worden en Samenleving (NVG-KNOWS)
  • Kosten: niet-leden voor 1 augustus 2022: € 295,00 - zie deze link voor alle details

Wanneer

vrijdag 14 oktober 2022

Waar

Cursus- en vergadercentrum Domstad, Utrecht

Meer informatie

Type evenement

Op locatie

Deel via