Naar hoofdinhoud Naar footer

Willem Bakker

  • Woonplaats: Westwoud (Noord-Holland) 
  • Geboortejaar: 1958 

Was: Ik ben begonnen als gediplomeerd metselaar en in mijn avonduren en vakanties heb ik ook twaalf en een half jaar in de horeca gewerkt. Toen de bouwwereld instortte en er geen droog brood in te verdienen viel, ben ik gaan werken op het distributiecentrum in Zaandam van Albert Heijn. Ik werkte op alle afdelingen en werd daarna laadmeester, ook op het landelijke distributiecentrum in Geldermalsen. Vervolgens heb ik mijn groot rijbewijs gehaald en op Italië en Spanje gereden. In 1995 ben ik afgekeurd vanwege spierreuma en een mislukte herniaoperatie. 

Is: Ik zet mij in voor senioren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, omdat ze geen netwerk meer hebben. Ik ben voorzitter van de Stichting Ouderennetwerk West-Friesland. Ook zit ik in de huurdersraad van woningstichting het Grootslag in Wervershoof. Daar ben ik voorzitter van de klachtencommissie. Mantelzorger ben ik ook al heel wat jaren, voor die ouderen die niemand meer hebben in heel West-Friesland. Ouderen alleen al het gevoel geven dat ze iemand kunnen bellen als ze zich heel erg eenzaam voelen, doet wonderen. En als ze aan hun laatste reis beginnen, bied ik ze een reikende hand zodat ze niet in hun eentje hoeven te sterven. 

Waarom zit u in de Raad van Ouderen? Ik heb in West-Friesland vele wethouders, verzekeraars, groothandels en zorgorganisaties met andere ogen naar een casus kunnen laten kijken en de gevolgen van hun beleid laten zien voor ouderen. Samen kunnen we een heleboel bereiken zonder elke keer het wiel opnieuw uit te vinden. Geef de ouderen gewoon die stem waar ze recht op hebben, op deze manier komt het zeker goed in de toekomst. Ik vind het een eer deel te nemen aan de landelijke Raad van Ouderen en hoop dat heel lang te kunnen blijven doen. 

Wat heeft u al bereikt met de Raad van Ouderen? We hebben als stichting Ouderennetwerk West-Friesland ons uiterste best gedaan om Gonny de Vries (inmiddels ex-lid Raad van ouderen) de juiste input te geven voor deze Raad van Ouderen. Het is dan ook een eer om Gonny te mogen opvolgen. 

Wat zou u doen met 1 miljoen euro extra voor ouderen? Een deel geven aan al die stichtingen of verenigingen die zich inzetten voor ouderen zonder daar ook maar enige financiële vergoeding voor te ontvangen. Deze organisaties nemen veel werk uit handen van gemeentes op het gebied van eenzaamheidsbestrijding, wonen, zorg en welzijn. Door dit beter te belonen zal men inzien dat men veel minder geld kwijt is dan nu het geval is. Het geld dat dan nog overblijft zou ik verdelen onder al die wijkverpleegkundige die met man en macht ouderen verzorgen omdat de bejaardenhuizen gesloten zijn en ouderen langer op zichzelf moeten blijven wonen.