Samen naar beter in De Schooten

Samen naar beter is uitgevoerd in de wijk De Schooten in Den Helder. In Samen naar beter spoort een multidisciplinair wijkteam thuiswonende ouderen met een complexe zorgvraag op. Het team helpt ouderen hun zelfverzorgend en zelfredzaam vermogen te vergroten. Dit voorkomt onnodige inzet van zorg.

Voor welke professionals

  • huisartsen
  • welzijnswerkers
  • wijkverpleegkundigen

Voor welke ouderen

  • thuiswonende ouderen met een complexe zorgvraag

Hoe het werkt

Zorgorganisaties, huisarts, welzijn, gemeente, zorgverzekeraar, apotheek en GGD werken samen om de zorg voor thuiswonende ouderen met een complexe zorgvraag te verbeteren. Dit gebeurt in een multidisciplinair wijkteam. Het team spoort de ouderen op en stelt een integraal ondersteunings- of behandelplan op met veel aandacht voor zelf- en samenredzaamheid en ontzorgen.

Wat het oplevert

Samen naar beter is in 2012 uitgevoerd in de wijk De Schooten in Den Helder. Ouderen zijn actiever, blijven langer thuis wonen en ervaren meer zelfregie. Zij doen minder aanspraak op (duurdere) zorg. Het netwerk van de oudere is meer betrokken en mantelzorgers voelen zich gesteund. Professionals werken efficiënter doordat zij elkaar beter kennen en meer samenwerken. De lijnen zijn korter.

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...