ICOVE ondersteunt beslissingen van artsen NPO-project

In Nederland zijn er miljoenen contacten tussen dokters en patiënten per jaar. Dat betekent dat er een enorm aantal beslissingen worden genomen, soms ook de verkeerde. De kans op verkeerde beslissingen is vooral groot bij ouderen omdat hun zorg complex is. Het ICOVE-systeem stuurt via de computer tips en adviezen tijdens een consult.

Voor welke professionals

  • zorgverleners
  • IT leveranciers

Voor welke ouderen

  • (Kwetsbare) ouderen met complexe problematiek en hun zorgverleners in de eerste en tweede lijn

Hoe het werkt

In het ICOVE-project is een systeem ontwikkeld dat huisartsen tijdens een consult alerts stuurt met tips en adviezen die gebaseerd zijn op een geselecteerde verzameling van de ACOVE kwaliteitsindicatoren. Het idee is dat dit systeem het gedrag van zorgprofessionals tijdig kan verbeteren. Ook cliënten en hun familie krijgen toegang tot deze informatie. Aan de slag met ICOVE.

Wat het oplevert

Het project ICOVE heeft een geautomatiseerd systeem opgeleverd voor ondersteuning van klinische beslissingen door professionals. Een website, ACOVE-portal, maakt het kwaliteitssysteem inzichtelijk voor ouderen en hun naasten. Zorgverleners kunnen specifieke richtlijnen laten ondersteunen met de technologie. Het oprukkende Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) in ziekenhuizen zal veel kansen bieden voor de invoering van deze systemen in de tweede lijn. Naar de resultaten en evaluatie.

Meer informatie over de aanpak van ICOVE.

ICOVE kan het gedrag van artsen in de ouderenzorg positief beïnvloeden, maar niet in alle domein. Lees verder

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...