Behoud zelfredzaamheid met HerstelZorgProgramma NPO-project

Het HerstelZorgProgramma helpt ouderen in een kwetsbare positie hun zelfredzaamheid te behouden na een ziekenhuisopname. Zorgverleners van verschillende instellingen werken in multidisciplinaire teams aan individuele zorg, afgestemd op de patiënt. Efficiënt en zonder extra middelen. Dit verlaagt het risico op verlies van zelfredzaamheid met 30%.

Voor welke professionals

  • zorgverleners in multidisciplinaire/ instellingsoverschrijdende teams

Voor welke ouderen

  • kwetsbare oudere patiënten

Hoe het werkt

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • verbetering van risicomanagement;
  • ontwikkeling van zorgpaden die multidisciplinair, instellingsoverschrijdend en functiegericht zijn waardoor de zorg op elkaar is afgestemd;
  • betere borging van de geriatrische zorg voor de patiënt;
  • betere overdracht van zorg in de keten.

Samen bevatten deze onderdelen de hele zorgketen die loopt van de eerstelijnszorg voorafgaand aan een ziekenhuisopname, tot de nazorg (in de meeste gevallen weer in de eerste lijn).

Wat het oplevert

Uit onderzoek onder ruim 1.900 kwetsbare ouderen blijkt dat het risico op verlies van functie en zelfredzaamheid na de ziekenhuisopname was afgenomen met 30% na gebruik van het HerstelZorgProgramma. Patiënten lagen korter in het ziekenhuis. De zorgkosten in de herstelfase na een ziekenhuisopname bleven gelijk.

Het HerstelZorgProgramma heeft mogelijk een kostenbesparend effect op de medische zorg zonder dat er extra kosten bij de langdurige zorg terecht komen.

Lees de stappen en voorwaarden om het HerstelZorgProgramma zelf te gebruiken.

Uit onderzoek blijkt dat het HZP het risico op verlies van functie en zelfredzaamheid na de ziekenhuisopname vermindert. Benieuwd naar alle resultaten? Lees verder

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...