Grijs, Groen & Gelukkig: ouderen ervaren de positieve effecten van de natuur

18 februari 2016

Groen, Grijs & Gelukkig Natuurkoffer

Het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) wil zorgorganisaties ondersteunen bij 'groene interventies', die bewezen invloed hebben op het welbevinden van de bewoners. Door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij bezorgen zij tienduizend ouderen een gelukkige oude dag door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren. Organisaties die interesse hebben, kunnen zich aanmelden voor dit programma, met de naam Grijs, Groen & Gelukkig.

Grijs, Groen & Gelukkig

Grijs, Groen & Gelukkig vergroent de omgeving rondom zorginstellingen en biedt hen een natuurrijk activiteitenprogramma aan. Met hulp van betrokken zorgverleners, vrijwilligers en omwonenden wil IVN ouderen laten genieten van natuurbeleving, beweging en de buitenlucht. De komende 3 jaar draagt het programma bij aan het vergroenen van 100 zorgcentra, waarmee 10.000 ouderen in contact komen met de natuur.

Bekijk de video op YouTube (externe link).

Biowalking IVN ouderenGrenzen verleggen

In een pilot maakten 12 deelnemers onder begeleiding van een fysiotherapeut en een IVN Natuurgids een wandeling in Lomm, Limburg. De eerste IVN Biowalk voor ouderen en mindervaliden was een groot succes. Er is direct afgesproken om IVN Biowalking voor deze doelgroep nog minstens 4 keer dit jaar te organiseren in de regio.

IVN Biowalking

Bij IVN Biowalking wandelen mensen met een chronische ziekte of beperking in de natuur. Dat gebeurt onder begeleiding van een IVN Natuurgids en een medisch deskundige. Een volgauto rijdt mee om eventuele afvallers op te vangen. De wandelingen van maximaal 5 kilometer (30 - 60 minuten) worden in het kader van Grijs, Groen & Gelukkig op maat aangepast aan de wensen en mogelijkheden van cliënten in zorgcentra.

Meld je aan!

IVN is op zoek naar zorgcentra die als koploper andere zorgcentra willen inspireren. Deel jij de droom van IVN om het welzijn van ouderen te vergroten met natuur? Meld je zorgcentra dan aan voor Grijs, Groen & Gelukkig door een e-mail te sturen naar info@ivn.nl.

Meer informatie

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...