Toon zoekbalkToon menu

Transmurale Zorg

Bijscholing voor zorgverleners over Hulp bij Dementie

Omdat het aantal mensen met dementie stijgt, is het belangrijk dat de kennis en vaardigheden van zorgverleners verbeteren. 'Deskundigheidsbevordering Hulp bij Dementie' zorgt ervoor dat medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties hun inzicht op dit gebied vergroten. Door het volgen van scholingsmodules zitten zorgverleners op één lijn.

Voor welke professionals

  • medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties die zorg verlenen aan dementerenden

  • opleiders van deze organisaties

Voor welke ouderen

  • dementerende ouderen

Hoe het werkt

De bij- en nascholingsmodule van 'Deskundigheidsbevordering Hulp bij Dementie' is een inhoudelijke scholing van de eigen medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties. Daarnaast is er een ‘train de trainer’-module waarmee de opleiders de scholing van de eigen medewerkers kunnen verzorgen. Beide modules lenen zich voor gebruik in het onderwijs en andere organisaties.

Wat het oplevert

Het bijscholen van de deskundigheid van medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties komt tegemoet aan vragen van cliënten en mantelzorgers. Zorgverleners bevinden zich op één lijn bij de zorg voor dementerenden. Zij begrijpen de cliënt beter en hebben meer inzicht en vaardigheden gekregen op het gebied van dementie.

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]