Naar hoofdinhoud

Handige hulpmiddelen in coronatijd

De coronamaatregelen treffen ons allemaal, direct of indirect. Hulpmiddelen kunnen ondersteuning bieden bij de coronamaatregelen. Vilans biedt onafhankelijke en betrouwbare informatie over verschillende hulpmiddelen op de Vilans Hulpmiddelenwijzer.

Hulpmiddelen bij contact op afstand

Corona is hard op weg om een eenzaamheidsvirus te worden: géén fysiek contact en zeker 1,5 meter afstand houden om besmetting te voorkomen. Op de pagina Corona, hoe houden we tóch contact met elkaar? vind je een aantal mogelijkheden om toch betekenisvol contact met elkaar te hebben.

Hulpmiddelen bij het begeleiden van kinderen

Voor kinderen met een beperking staat door corona alles op losse schroeven. Dagbesteding en scholen zijn dicht en instellingen sluiten hun deuren. Het is moeilijk om tips en adviezen op maat te geven. Ieder kind is anders en heeft andere mogelijkheden en verlangens. Wat hetzelfde is, is dat er spanningen ontstaan en er een nieuw ritme nodig is.

Bekijk hulpmiddelen voor dagstructuur, prettige communicatie én voor ontspanning

Hulpmiddelen bij de thuiszorg

Er wordt een steeds groter beroep gedaan op zelfredzaamheid. Er is minder inzet van thuiszorgpersoneel en mantelzorgers door ziekte en angst voor besmettingen. Hoe kunnen hulpmiddelen behulpzaam zijn? Bekijk de tips.

Minder thuiszorg door corona? Vang het op met hulpmiddelen.

Hulpmiddelen bij bewegen en sporten

De wetenschap bewijst het keer op keer: zitten en liggen is schadelijk voor de gezondheid. Soms zitten en liggen we meer dan 10 uur op een dag. Voor de televisie, achter de computer, tijdens het lezen of muziek luisteren en in de auto of (rol)stoel. De Hulpmiddelenwijzer geeft een aantal handige tips om beweging te stimuleren. Denk aan een handige beweegwaaier en een opsomming van handige hulpmiddelen waarmee het mogelijk wordt om meer te bewegen.

Hulpmiddelen tegen verveling

In deze coronatijd is heel Nederland druk aan het opruimen en poetsen. Maar heb je een beperking dan kosten vanzelfsprekende dingen meer moeite. Hulpmiddelen kunnen iemand hierbij helpen. En er is nog zoveel meer tegen verveling. Bijvoorbeeld (met hulpmiddelen) toch weer oude hobby’s oppakken, een luisterboek bestellen of telefonisch je hart luchten bij iemand.

Bekijk tips voor thuiszitters door alle coronamaatregelen

Lees meer

Deel deze pagina via: