Toon zoekbalkToon menu

Vitaal en zelfstandig

Beweegcirkel: tool voor beweegstimulering

Stimuleer jij anderen om meer te bewegen? Gebruik de Beweegcirkel en help anderen stapsgewijs naar meer beweging in hun dag.

 
Beweegcirkel voor stapsgewijs stimuleren van beweging

De Beweegcirkel is een handzame en praktische tool om bewegen te stimuleren. De cirkel bevat invuloefeningen en voorbeelden ter inspiratie. Hiermee kun je als professional anderen helpen om meer beweging in hun dag te brengen.

De Beweegcirkel is ontwikkeld door Kenniscentrum Sport en Bewegen.

Stimuleer beweging met de beweegcirkel 

De Beweegcirkel is voor elke professional die betrokken is bij het stimuleren van bewegen. Of je dit nu doet als zorgprofessional, welzijns- of cultuurcoach, praktijkondersteuner, buurtsportcoach of vanuit een heel ander beroep. Wil je mensen helpen om meer te bewegen? Dan kan de Beweegcirkel jou daarbij ondersteunen. De beweegrichtlijnen zijn de basis voor deze tool.

In 5 stappen naar meer beweging

De Beweegcirkel bevat 5 stappen die gebaseerd zijn op verschillende gedragstheorieën en -methodieken. Het doorlopen van deze stappen helpt om inzicht te krijgen in huidig beweeggedrag, om plannen te maken om meer te bewegen en om dit ook vol te houden. Hoe lang je stil staat bij elke stap is afhankelijk van de behoefte van de gebruiker

De vijf stappen:

  1. Wat doe jij op een dag?
  2. Welke beweegactiviteiten kun je doen?
  3. Wat past in jouw dag?
  4. Ga ervoor!
  5. Welke vervolgstap zet jij?

Aan het eind van de cirkel vind je verdiepende informatie over de beweegrichtlijnen. Elke stap bevat een invuloefening met voorbeelden ter inspiratie.

Handleiding beweegcirkel beweegstimulering

Praktische vertaling Beweegrichtlijnen

De Beweegcirkel is een praktische vertaling van de Beweegrichtlijnen, die vertellen hoeveel beweging voldoende is om gezond te blijven. In 2017 bracht De Gezondheidsraad advies uit over de Beweegrichtlijnen aan de minister van VWS. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op een uitgebreide analyse van al het bestaande onderzoek naar de gezondheidseffecten van bewegen. De Beweegrichtlijnen zijn er voor kinderen vanaf 4 jaar, volwassenen en ouderen. 

Meer info

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]Reacties

Lucas 9/2/2021

Nogmaals de link https://www.flinndal.nl/search?q=50


Lucas 9/2/2021

Ik sta elke ochtend op en doe minimaal een aantal yoga bewegingen. Vooral voor mijn rugklachten is dit erg behulpzaam. Daarna maak ik een kop koffie en neem ik dagelijkse multivitamine in https://www.flinndal.nl/search?q=50 dit is speciaal voor 50 jaar en ouder. Gedurende de dag probeer ik zoveel mogelijk te lopen. Met mijn hond in het park of rondom het huis.