Succesvolle bijeenkomst leergemeenschappen vroegsignalering, Even Buurten en SamenOud

21 mei 2015

Op 12 mei kwamen de drie leergemeenschappen Vroegsignalering, Even Buurten en SamenOud bij elkaar in Utrecht. Het was de derde keer dat belangstellenden op deze manier kennis maakten met het thema vroegsignalering en de projecten SamenOud en Even Buurten. Dit keer met meer aandacht voor verdieping en uitwisseling.

Programma

Deelnemers kwamen veel te weten over vroegsignalering en de twee projecten tijdens een uitgebreide informatieronde. Hierin konden deelnemers vragen stellen aan experts, mensen uit de praktijk en onderzoekers. Hier werd ruimschoots gebruik van gemaakt en het leverde interessante vraaggesprekken op.

Ook was er tijd om stil te staan bij de eigen vragen: welk probleem voor kwetsbare ouderen los ik in mijn situatie op met de inzet van één van de gepresenteerde projecten? En wie heb ik daar bij nodig? Dit leidde tot een zinvolle onderlinge uitwisseling.

De input van de ouderen zelf, die actief zijn in het ouderenplatform van het Nationaal Programma Ouderenzorg, gaf deze uitwisseling nog een extra dimensie. Hoe kijken ouderen zelf aan tegen vroegsignalering en de andere twee projecten? Wat vinden ze hierin belangrijk?

Volgende bijeenkomst

Meerdere deelnemers gaven aan met veel bagage naar huis te gaan om anderen te enthousiasmeren en te motiveren om met vroegsignalering, Even Buurten of SamenOud aan de slag te gaan. Veel van de deelnemers willen naar de vervolgbijeenkomst die in september of oktober plaatsvindt. Houd de agenda in de gaten of meld je aan voor de  nieuwsbrief om op de hoogte te blijven

Meer informatie

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...