Publicatie Generaties (net)werken samen

16 oktober 2017

Op woensdagmiddag 11 oktober is de nieuwe publicatie Generaties (net)werken gepresenteerd tijdens Expeditie Begonia in Amersfoort. In de publicatie samen staan aansprekende intergenerationele projecten verzameld, aangevuld met interviews met experts en interessante kijk-, lees- en luistertips.

Je kan de publicatie hier doorbladeren of de pdf-versie downloaden.

Toegevoegde waarde voor jong en oud

beter-oud-publicatie-generaties-netwerkenIn de publicatie staat een aantal vragen centraal:

  • Generaties kunnen veel voor elkaar betekenen, maar waarin zit precies de toegevoegde waarde voor jong en oud?
  • Aan welke voorwaarden moet het contact voldoen om duurzaam van waarde te zijn?
  • Aan welke voorwaarden moet contact voldoen om wederzijdse beeldvorming positief te beïnvloeden?

Publicatie

Ouderen en jongeren komen elkaar niet vanzelfsprekend tegen en ondernemen ook niet altijd dingen samen. De publicatie staat vol met verhalen over hoe dit anders kan. Ze laten een benadering zien waarin jong en oud voor elkaar van betekenis zijn en elkaars leefplezier kunnen vergroten.

Gelijkwaardig persoonlijk contact

Uit alle voorbeelden blijkt dat gelijkwaardig persoonlijk contact tussen jong en oud wederzijds begrip en waardering kan opleveren. Het is belangrijk om die wederkerigheid te benadrukken, want nog te vaak wordt aangenomen dat jongeren alleen iets voor ouderen kunnen betekenen.

De initiatiefnemers zijn het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg, Leyden Academy on Vitality and Ageing en Vereniging Het Zonnehuis. Ze willen met deze publicatie graag laten zien dat er goede voorbeelden zijn van jongeren en ouderen in Nederland die al volop verbinding maken en elkaar iets waardevols te bieden hebben. Zij hopen dat deze voorbeelden inspireren tot nieuwe intergenerationele initiatieven.

Meer informatie

Wil je een gedrukt exemplaar ontvangen of heb je een vraag? Neem contact op met Niels Bartels van Leyden Academy via 071 - 5240960 of e-mail bartels@leydenacademy.nl.

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...