Poll: kennis van de wijk

Ouderen wonen steeds langer zelfstandig en willen dat vaak ook graag. Dat betekent meestal wel dat ze op meerdere levensterreinen een steuntje in de rug nodig hebben.

Dat betekent ook dat de betrokken professionals en vrijwilligers van elkaar moeten weten wat ze doen, zodat ieders competenties en contacten op het juiste moment kunnen worden ingeschakeld. Is het voor jou duidelijk welke professional wat doet in de wijk?

We zijn benieuwd naar jouw mening! Stem op een antwoord en licht je antwoord toe in de reacties.

Het team Lokaal Samenwerken heeft een overzicht gemaakt van de zorgprofessionals en vrijwilligers die ouderen in de wijk ondersteunen. Bekijk de infographic Wie is wie in de wijk? 

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

  • 18-11-2016
  • Gertje Wilms - n.v.t. - Rode Kruisvrijwilliger - Maasbracht

Op dit moment heb ik gelukkig nog geen thuishulp of mantelzorg nodig. Maar als ik de opmerkingen/klachten van mensen uit mijn omgeving beluister is het soms erg verwarrend wie wat doet en aan wie je moet betalen en de verschillende prijzen die gehanteerd worden.

  • 17-11-2016
  • bert-prinsen@kpnmail.nl - gepensioneerd geestelijk verzorger in een verpleeghuis, nu vrijwilliger - -- - amersfoort

in de vele jaren dat ik mocht werken ontdekte ik veel professionals die eerst enthousiast en met vakkennis aan het werk gingen en dan teleurgesteld werden omdat ze bepaalde dingen al door anderen zagen gebeuren.

Vervolgens lukte het vaakt niet om met die professionals samen te werken. men dacht dat ze daardoor elkaars baan overbodig maakten.

Mijn conclusie

-op de opleidingen wordt kennelijk te weinig een mens geschoold tot samenwerkingsmens

en vandaaruit eerst verkennen waar wat bezig is en dan op het blanke terrein aan het werk gaan en vervolgens vandaaruit met anderen samenwerken.

Zolang we dat niet leren doen we dubbel.

Dat blijkt wel uit het resultaat van deze vraag 50% stemt op dubbel. Geeft te denken.

  • 17-11-2016
  • Anita - Gezondheidszorg Maatschappelijk werker - Coloriet - Lelystad, Dronten, Zeewolde

Vaak is het niet bekend dat er, via afspraken met de zorgkantoren, ook de mogelijkheid is om verpleeghuis maatschappelijk werkers in te zetten bij ouderen thuis, voor de psychosociale ondersteuning en hulpverlening. In onze werkgebied werken we op die manier al jaren op verwijzing van de huisarts.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...