Taskforce 'Gezond eten met ouderen' van start

07 oktober 2017

Eind september is de Taskforce 'Gezond eten met ouderen' van start gegaan. Staatssecretaris Van Rijn wil een landelijke beweging op gang brengen om ouderen gezond te laten eten. Hierdoor zijn ouderen langer fit en kunnen ze gezond oud worden. 

gezondheid-eten-beweging-vws-supermarktenIdeeën delen

De landelijke beweging brengt goede ideeën en initiatieven samen en zal hier meer bekendheid aan geven. Zowel grote als kleine partijen worden uitgedaagd om mee te werken. Het gaat om zorgaanbieders, supermarkten en groente- en fruitproducenten. Voor mensen thuis kunnen deze partijen veel betekenen om gezond en lekker eten voor ouderen makkelijker te maken.

“Aandacht voor eten, samen eten en samen koken is niet alleen veel gezonder, maar is ook veel gezelliger. Dat alles heeft een positieve invloed op het welzijn van ouderen,” aldus staatssecretaris Van Rijn.

Positieve ontwikkelingen

Verschillende partijen zijn bezig met het verbeteren van maaltijden en een gezonder aanbod voor ouderen. Er komen steeds meer sociale restaurants gericht op ouderen en op woongroepen van verpleeghuizen wordt er steeds vaker samen gekookt. Er zijn volop mogelijkheden om ouderen uit hun isolement te halen en een gezondere leefstijl te promoten.

Janny van der Heijden

Janny van der Heijden is het boegbeeld van Taskforce. Eerder kreeg ze veel bekendheid als jurylid van televisieprogramma Heel Holland Bakt, maar ze is ook bekend als samensteller en schrijver van de Nationale Eettest in 2014 en 2015. Ze zal de komende periode aandacht besteden aan ouderen het belang van gezond eten benadrukken.

Bron: Rijksoverheid

Lees meer

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...