Breed front voor betere ouderenzorg

22 september 2016

Nieuw coöperatief samenwerkingsverband BeterOud en Netwerk Ouderen 1+1=3

Hoe koppel je als zorgverlener in de eerste lijn ouderen met een welzijnsvraag aan de juiste personen en organisaties? Dat is een van de uitdagingen die het Netwerk Ouderen 1+1=3 en het kennisplatform BeterOud aangaan in de vorm van een nieuw coöperatief samenwerkingsverband.

Lees het artikel in de Eerste Lijns (pdf)

Het is belangrijk dat je als zorgverlener je eigen sector of domein weet te overstijgen en weet wat waar mogelijk is voor de cliënt. Kennis, kunde en ervaring zijn echter vaak erg versnipperd. Om het aanbod voor ouderen in een kwetsbare positie goed op elkaar af te stemmen is in 2014 het Netwerk Ouderen 1+1=3 opgezet met 2 hoofddoelen: betere zorg voor ouderen en verbeteren van de beeldvorming over ouderen.

Vervolgstap

Nu is het tijd voor een vervolgstap om theorie en overleg te vertalen naar praktijk en implementatie. 1+1=3 en kennisplatform BeterOud zullen nog in 2016 samensmelten in een coöperatie met de naam BeterOud. Een samenwerking om de doelen van 1+1=3 te verwezenlijken. Het verbindt de door 1+1=3 gesignaleerde knelpunten met de ambities van BeterOud: behoud en uitbreiding van kennis en succesvolle projecten.

Samenwerken

In het artikel van de Eerste Lijns komen Corine van Maar (Vilans), Pien van Langen (ROS 1ste Lijn Amsterdam), Nienke Kuyvenhoven (Sociaal Werk Nederland) en Hilde van Xanten (Movisie) aan het woord.

Van Xanten: '’Had ik die ouderenadviseur maar eerder gekend’. Dat hoorde ik een huisarts onlangs zeggen. Logisch. Het is vervelend om een cliënt niet vooruit te kunnen helpen met jouw eigen kennis en middelen. Daarom is het belangrijk dat je je eigen sector of domein weet te overstijgen en op de hoogte bent van wat waar mogelijk is voor de cliënt. Eerstelijnszorgverleners die bijvoorbeeld het sociale werk goed benutten, doen het goede voor die cliënt én ontlasten zichzelf.'

Lees het volledige artikel (pdf)

Verder lezen

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...