Toon zoekbalkToon menu

Wat doet een casemanager dementie? 29/08/2019

Casemanager dementie Kiek Alkemade vertelt in twee podcasts over het werk van de casemanager dementie en de problemen waar zij mee te maken krijgen. Ze geeft ook tips: ‘Doe wat je zegt en beloof alleen wat je kunt waarmaken. En vier de kleine stapjes’.

Podcasts over dementie

Voor Dementiezorg voor Elkaar zijn een aantal podcasts opgenomen. Dit zijn audio-afleveringen die zijn te beluisteren via de computer of mobiele telefoon. Het lijkt op een radio-uitzending, maar je kunt zelf beslissen wanneer je het beluistert. 


Vertrouwen opbouwen

De eerste podcast gaat over het opbouwen van vertrouwen. Hoe win je het vertrouwen van cliënten, hun naasten en collega-professionals? Kiek Alkemade: ‘Vertrouwen is de basis van de start van het casemanagement. Je gaat met elkaar soms een jarenlang traject aan, dan is het heel belangrijk dat je van elkaar op aankunt.

Samen beslissen

In de tweede podcast komt samen beslissen aan bod. Hoe doe je dat, wie heb je daarbij nodig en wat doe je als de belangen erg uiteenlopen. ‘Probeer op dezelfde golflengte te komen, weet wie je ondersteunt en begeleidt, verdiep je in het levensverhaal, want dan kun je het beste advies en tips geven. Als je weet wie degene is tegenover je, dan is het zoveel gemakkelijker om een volgende stap te zetten,’ adviseert Kiek Alkemade.

Beluister de podcasts op Dementiezorg voor Elkaar 

Luisteren via de app SoundCloud

Tip voor het luisteren op je mobiele telefoon: download de gratis app SoundCloud. De app biedt allerlei handige gebruikersmogelijkheden, bijvoorbeeld een podcast opslaan, later beluisteren, afspelen met je beeldscherm uit en meer. Deze app is beschikbaar voor Android en iPhone toestellen.

Meer podcasts over dementie? 

Ben je enthousiast over podcasts en heb je suggesties voor meer afleveringen? Laat het weten via Dementiezorg voor Elkaar

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]