Toon zoekbalkToon menu

Vitaal en zelfstandig

Ouderen langer thuis laten wonen door bewegen 25/01/2019

Vanuit je (zorg)werk heb je veel contact met ouderen. Je levert een bepaalde dienst die ouderen ondersteunt in het langer thuis wonen. Je weet dat (meer) bewegen een positieve bijdrage levert aan het zelfredzaam zijn en blijven van ouderen. Maar hoe doe je dat? En wie in jouw buurt kan je helpen om te zorgen dat de oudere bij de juiste beweegactiviteit terecht komen?

Ouderen langer thuis door bewegen

Wegwijzer Samen werken aan bewegen

De wegwijzer Samen werken aan bewegen geeft je informatie en tips over hoe je hiermee aan de slag kunt gaan. In deze wegwijzer vind je bijvoorbeeld tips voor oefeningen en motivatietips. Hoe  Het werkt goed om aan te sluiten bij de ervaring en behoeften van ouderen. Als iemand weinig heeft met bewegen, is het des te belangrijker om te kijken waar hij wel enthousiast over is. Zelfs hobby’s als lezen en koken kun je actiever maken door bijvoorbeeld regelmatig in het park te gaan lezen en voor het koken verse ingrediënten te gaan kopen op de markt of in de winkel.

Bekijk de wegwijzer (pdf)

Beweegoefeningen voor thuis

Hoe kun je ouderen thuis oefeningen laten doen, zonder dat je direct een expert moet zijn? Met deze poster help je ouderen om dagelijks (meer) te laten bewegen. Misschien ook leuk om samen een oefening te doen? Oefeningen voor fit op de stoel, sterke armen, blijf in balans, sterke benen en rek je uit. Ook aandacht voor wandel je fit. De Beweegposter kun je downloaden of printen en makkelijk meenemen.

Download de poster (pdf) 

Meer lezen

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]