Toon zoekbalkToon menu

Participatie

Doet u mee aan onderzoek naar effecten van de coronacrisis? 20/11/2020

Het PHICOP-onderzoek naar de gevolgen van de coronacrisis voor thuiswonende ouderen krijgt een vervolg. Doet u (weer) mee aan dit onderzoek? We focussen nu op de gevolgen op lange termijn.

Doe mee aan onderzoek

Bent u een thuiswonende 65-plusser in Nederland? Dan zijn wij erg benieuwd naar de langetermijngevolgen van de maatregelen rondom de coronacrisis op uw gezondheid en welbevinden.
Wij werken samen met onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) om deze gevolgen in kaart te brengen.

Deelname aan onderzoek

  • U kunt meedoen aan het onderzoek door de online vragenlijst in te vullen.
  • Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.
  • De uiterste datum om mee te doen aan dit onderzoek is 31 december 2020.
Doe mee aan onderzoek

Eerste resultaten impact coronacrisis

In mei deden we ook een oproep voor deelname aan het PHICOP-onderzoek. Ruim 800 ouderen werkten mee door de vragenlijst in te vullen. Uit de eerste resultaten blijkt dat een vijfde van de deelnemers vond dat hun algemene gezondheid verslechterd was tijdens de crisis. Meer dan een kwart van de deelnemers voelde zich - ten tijde van het invullen van de vragenlijst - minder fit dan voor de coronacrisis. Uit de interviews bleek dat ouderen dat vaak toeschreven aan het wegvallen van dagelijkse lichaamsbeweging en minder sporten. Verder gaven veel ouderen aan dat afspraken met zorgverleners dikwijls gecanceld werden. Ook bleek dat sociale contacten met meer dan 70% waren afgenomen.

Meer informatie

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]