Toon zoekbalkToon menu

Participatie

De 5 meest gelezen artikelen van BeterOud 28/08/2019

Waar lezen onze bezoekers graag over? Via welke kanalen komen ze op BeterOud.nl terecht? En welke pagina’s houden de meeste bezoekers binnen? Deze cijfers houden we als redactie graag bij. In dit artikel vind je een overzicht van de meest gelezen artikelen in de eerste helft van 2019.Tips voor valpreventie

Op nummer 1 staat al jarenlang het artikel met tips over valpreventie bij ouderen. Onze 2 hoofddoelgroepen zijn professionals in zorg, welzijn en wonen voor thuiswonende ouderen én georganiseerde ouderen (die zich inzetten voor het welzijn van andere ouderen), dus dit is geen verrassing.

Lees de tips

Handreiking kwetsbare ouderen thuis

Als tweede meest gelezen bericht hebben we een nieuwkomer in de lijst: De handreiking kwetsbare ouderen thuis.13 organisaties, waaronder BeterOud-partner Sociaal Werk Nederland hebben deze handreiking een update gegeven. Met het 6-stappenplan en een overzicht van rollen en taken kun je zorg en ondersteuning voor kwetsbare ouderen die thuis wonen verbeteren.   

Bekijk de handreiking

Subsidies ouderenprojecten

BeterOud verstrekt zelf geen subsiidies. Wel zoeken veel mensen online naar subsidiemogelijkheden voor innovatieve projecten voor ouderen. Op de pagina ‘Subsidies aanvragen’ biedt BeterOud een overzicht van fondsen en andere partijen die subsidies geven.
Geeft jouw organisatie, fonds of bedrijf op regelmatige basis financiering voor ouderenprojecten? Mail dan naar info@beteroud.nl een korte omschrijving en link. Vermeld in de onderwerpregel ‘vermelding subsidiepagina BeterOud’.

Belang van vroegopsporing

De pagina ‘waarom vroegsignalering’ wordt veel geraadpleegd. Op deze themapagina vind je een overzicht van projecten, tools en artikelen over vroegsignalering. Dankzij passende maatregelen en activiteiten kunnen ouderen langer thuis blijven wonen. Dit is een wens die bij ouderen zelf speelt.

Waarom is vroegsignalering belangrijk?

Eenzaamheid voorkomen

Op plaats 5 staat het artikel ’10 tips om eenzaamheid bij ouderen te voorkomen.’ Dit artikel is opgesteld door ouderen zelf, wat het uniek maakt. Cliëntenbelang Amsterdam maakte de leidraad en vroeg naar wensen van ouderen. Dit zie je ook terug in de tips.

Bekijk de 10 tips
 

Artikelen aanleveren

Heb je interessante voorbeelden in zorg, welzijn of wonen voor ouderen, innovatieve projecten of artikelen die aansluiten bij de thema’s van BeterOud? Wil je professionals in zorg, wonen en welzijn voor thuiswonende ouderen bereiken? Stuur jouw voorbeelden van een integrale aanpak naar info@beteroud.nl en wie weet plaatsen we jouw artikel.
 
 
 

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]