Toon zoekbalkToon menu

ECHO: Ervaringen van ouderen met Corona Helpen Ouderen 08/10/2020

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar ervaringen van ouderen die thuis zijn hersteld van hun COVID-19 infectie.
In 2020 werd Nederland opgeschrikt door de opgang van het Coronavirus. Vooral onder ouderen sloeg het virus hard toe. Omdat COVID-19 vroeg om een snelle omschakeling, zijn er in zeer korte tijd behandelprotocollen en keuzehulpen tot stand gekomen rondom de behandeling van COVID-19. Op dat moment was het nog niet mogelijk om patiëntervaringen hierbij te betrekken. Om als patiënt samen met naasten en de arts een goede afweging te kunnen maken over zorg en behandeling bij COVID-19, zijn patiëntervaringen echter belangrijk. Bijvoorbeeld ervaringen over thuis herstellen of in het ziekenhuis en over de ervaren behandellast van de verschillende behandelingen. 

In het ECHO-onderzoek verkennen we met ouderen die bewezen COVID-19 doorgemaakt hebben, wat hun ervaringen hierbij waren, zodat we voor ouderen die COVID-19 krijgen meer informatie hebben waarmee zij samen met hun arts behandelkeuzes kunnen maken. 

Bent u boven de 70, bent u positief getest* op COVID-19 en bent u thuis hersteld van uw ziekte? En woont u in de regio Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Brabant of Noord-Holland en wilt u graag anderen helpen met uw ervaringen bij een COVID-19 infectie? Dan gaan wij graag met u in gesprek. Het interview kan plaatsvinden tussen 1 oktober en 15 november. Het gesprek zal ongeveer 1-2 uur in beslag nemen, en vindt bij u thuis plaats. Wilt u liever een gesprek via videobellen, dan kan dat ook.  Alle verkregen informatie zal volledig geanonimiseerd en vertrouwelijk behandeld worden. 

Als u zich wilt opgeven voor de studie of meer informatie wenst te ontvangen, kunt u contact opnemen met de onderzoekers Ruth Pel via r.pel@vilans.nl of Diny Stekelenburg via d.stekelenburg@vilans.nl

Hartelijk bedankt voor uw hulp!

* Als bij u niet via een test de Coronabesmetting is vastgesteld maar u had in de periode maart – mei 2020 wel symptomen als koorts, benauwdheid, geur- en smaakverlies, en bedlegerigheid en u ontving zorg van de huisarts, gaan wij ervan uit dat u Corona heeft gehad en kunt u mee doen met het onderzoek.

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]Reacties

Jan Niessen 5/11/2020

Ik heb 3 weken op een ic-bed gelegen, werd beademd en herstelde in een revalidatie centrum. Ik woon niet in het aangegeven gebied en ik betreur de geografische beperking die jullie hebben ingesteld.


Pieter van Stratum 5/11/2020

Welkom in Uden.
In maart heb ik COVID 19 doorgemaakt. De diagnose van de huisarts was al snel dat het COVID 19 moest zijn. Daarna zijn antistoffen vastgesteld.