Toon zoekbalkToon menu

Meld je aan voor interactieve sessies over sport & bewegen en cultuur 17/06/2021

BeterOud is op zoek naar studenten en ouderen die affiniteit hebben met Sport en Bewegen of cultuur, die op 29 juni mee willen doen aan een digitale bijeenkomst. Beide bijeenkomsten duren anderhalf uur en zijn bedoeld om een gesprek tussen jongeren en ouderen op gang te brengen. De bijeenkomst over Cultuur start om 10 uur en die van Sport en Bewegen is om 14 uur. 

Sport en bewegen

BeterOud is op zoek naar studenten Sport en Bewegen die op 29 juni mee willen doen aan een digitale bijeenkomst met senioren. Duur: anderhalf uur. Onderwerp: de impact van corona op het leven van jong en oud. Want corona heeft veel impact gehad op de dagelijkse manier van leven van jong en oud, en dus ook op het beweeggedrag.

Want corona heeft veel impact gehad op de dagelijkse manier van leven van jong en oud, en dus ook op het beweeggedrag. Sommigen zijn door alle beperkingen veel minder gaan bewegen, maar anderen juist meer. Wat heb jij gedaan toen de sportclubs en verenigingen gesloten waren? Ben je vaker gaan wandelen door de wijk, heb je de lokale speeltuin gebruikt als fitness of heb je online lessen gedaan in de achtertuin? We zijn erg nieuwsgierig naar jouw ervaringen op dit gebied! Daarom organiseert BeterOud een inspiratiesessie over de beweegvriendelijke omgeving. Tijdens deze online sessie gaan jongeren met ouderen in gesprek met elkaar aan de hand van een aantal stellingen. Het doel: het goede ophalen van corona: wat nemen we mee voor de toekomst?

Voor deze sessie zijn we nog op zoek naar 5 jongeren, dus ben jij of ken jij iemand die affiniteit met sport en bewegen heeft en het leuk vindt om met een oudere in gesprek te gaan? Meld je dan nu aan voor de online sessie op 29 juni van 14.00 uur tot 15.30 uur! Aanmelden kan door een mail te sturen naar esmee.doets@kenniscentrumsportenbewegen.nl.

Cultuur

Hoe ben jij de afgelopen maanden doorgekomen? Heeft de Corona-periode je creativiteit aangewakkerd, of zorgde deze juist voor een periode waarin je helemaal niet creatief kon zijn? De impact van corona op het normale leven van iedereen is groot geweest. Samen zingen, dansen, theater maken, naar festivals gaan, het was allemaal niet mogelijk. Terwijl het juist voor veel mensen een manier is om te ontspannen en jezelf weer op te laden. 

Gelukkig ontstonden er ook nieuwe initiatieven, zowel online als in de buitenlucht. Wij zijn benieuwd naar hoe jij die periode bent doorgekomen, en wat jij hebt gedaan om creatief actief te zijn in de afgelopen periode. Daarom organiseren we vanuit consortium BeterOud een inspiratiesessie over de cultuurvriendelijke omgeving. Hoe ziet een cultuurvriendelijke omgeving eruit voor jou, en wat heb jij daarvoor nodig? In een online sessie op dinsdagochtend 29 juni willen we hierover met jongeren en ouderen in gesprek. 

Het doel is om het goede van de afgelopen periode op te halen en te bepalen wat we mee kunnen nemen naar de toekomst. Voor deze sessie zijn we nog op zoek naar jongeren en ouderen. Heb jij affiniteit met kunst, cultuur en creativiteit, en vind je het leuk om met elkaar in gesprek te gaan? Meld je dan nu aan bij ingridsmit@lkca.nl voor deze online sessie op 29 juni van 10.00 tot 11.30 uur. 

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]Reacties

Anna Bakker 24/6/2021

Leuk artikel, corona heeft inderdaad veel impact gehad op mijn dagelijkse manier van leven. Ik probeer toch wel meer te bewegen en goed te eten en doe elke paar weken even een zelftest, ik heb deze online gekocht https://www.flinndal.nl/accessoires/corona-zelftest en denk dat het wel goed is om je zo nu en dan te testen.


Andrea 17/6/2021

Denk aan en werk samen met de lesgevers van Meer Bewegen voor Ouderen. De vakvereniging voor Lesgevers @VML Nederland kunt u hierbij helpen.
Succes