Toon zoekbalkToon menu

Zingeving

'Praten over levensvragen', nieuwe themapagina over zingeving 13/07/2021

Iedere professional in de zorg of het sociale domein heeft te maken met mensen met levensvragen. Mensen die ongeneeslijk ziek zijn, kwetsbare ouderen, mantelzorgers, ouders van een kind met een ernstige ziekte. Maar denk ook aan mensen die te maken hebben met eenzaamheid, verlies van werk, relaties, of naasten. Want ook zij kunnen vragen hebben als 'Waarom overkomt mij dit? Wat betekent dit voor mij? Hoe kan ik verder?' 

Op de nieuwe themapagina 'Praten over levensvragen' zijn alle materialen voor professionals te vinden. Bekijk en download hier video’s, infographics, handige tools en artikelen op één overzichtelijke pagina. Lees bijvoorbeeld het uitgebreide artikel 'Geestelijk verzorgers en sociaal werkers samen tegen eenzaamheid'.

Agora

De themapagina is een initiatief van Agora, een organisatie die kennis, instrumenten en praktijkvoorbeelden aanbiedt aan professionals en vrijwilligers in de palliatieve zorg. Aandacht voor levensvragen speelt voor iedere zorgverlener een belangrijke rol bij het bieden van passende ondersteuning. Geestelijk verzorgers zijn speciaal opgeleid en hebben de kennis, de vaardigheden en het referentiekader om mensen te begeleiden bij zingeving en levensvragen.

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]Reacties

Wilma Schrover 26/7/2021

Graag breng ik Ons Gesprek, een initiatief van KBO-Brabant, onder uw aandacht. KBO-Brabant is een zelfstandige belangenvereniging van 125.000 senioren.
https://www.kbo-brabant.nl/hulp-bij-levensvragen/