Toon zoekbalkToon menu

Deelnemers gezocht: onderzoek veilig autorijden met beginnende dementie 09/08/2021

De uitvoering van het project ‘Blijven autorijden met de ziekte van Alzheimer?’ wordt weer opgestart na een tijdelijke stop vanwege de coronamaatregelen. De verwachting is dat medio augustus 2021 het onderzoek op een veilige manier, en binnen de geldende maatregelen weer voortgezet kan worden. SWOV is nog op zoek naar deelnemers aan het onderzoek. 

SWOV onderzoekt veilig autorijden met beginnende ziekte van Alzheimer. SWOV heeft, op basis van eerder onderzoek, een methode ontwikkeld om de rijgeschiktheid van ouderen met beginnende ziekte van Alzheimer te beoordelen. Maar zegt deze beoordeling ook iets over de rijgeschiktheid in de dagelijkse praktijk? En kan er op een goede manier voorspeld worden hoe lang iemand met beginnende ziekte van Alzheimer rijgeschikt blijft? Het vervolgonderzoek moet antwoord geven op deze vragen.

Neem deel aan het onderzoek

SWOV zoekt deelnemers aan het vervolgonderzoek. Deelnemers worden 18 maanden gevolgd. In deze periode doen zij verschillende tests bij SWOV, wordt hun rijgedrag geregistreerd en doen ze bij het CBR drie keer een rijtest in de eigen auto. Deelnemers krijgen op grond van het onderzoek onder andere een vrijblijvend persoonlijk advies over hun rijgeschiktheid waarbij niemand zijn of haar rijbewijs kan kwijtraken. Dus ken of ben je iemand van boven de 50 jaar oud met (zeer) lichte dementie, doe dan mee!

Meer informatie over het onderzoek en deelname eraan is te vinden in de folder en op deze website staat meer informatie over het project. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via onderzoek@swov.nl of 06 - 22164836.

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]