Zorg voor kwetsbare ouderen op drie niveaus werkt

28 juli 2016

Ouderen die ondanks hun kwetsbaarheid langer in staat zijn zelfstandig te wonen en van wie de levenskwaliteit relatief goed blijft. Hoe kan dit worden gerealiseerd? Door de zorg voor deze groep te organiseren in de huisartsenpraktijk, de wijk én de regio, zo luidt het antwoord in een artikel in tijdschrift De Eerstelijns.

Zorg voor kwetsbare ouderen op drie niveaus werkt

In Noord-Kennemerland loopt een pilot waar huisartsenzorg en wijkverpleegkunde steeds meer één as vormen. Het is onderdeel van Ouderenzorg Noord-Kennemerland.

Langer thuis

Het programma Ouderenzorg vloeit voort uit de deelname aan het Nationaal Programma Ouderenzorg. Tussen 2010 en eind 2013 deed Huisartsen Zorg Noord-Kennemerland mee aan een Functiebehoud in Transitie-studie. De organisatie wilde iets doen met het thema ‘kwetsbare ouderen’. Het aantal 75-plussers in Noord-Kennemerland zal in de komende jaren met bijna tachtig procent stijgen. Door maatschappelijke ontwikkelingen zullen deze ouderen in toenemende mate thuis blijven wonen. De essentie van het programma Ouderenzorg Noord-Kennemerland is inrichten van ouderenzorg op drie niveaus: de huisartsenpraktijk, de wijk en de regio.

Lees het volledige artikel (pdf)

Meer informatie

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...