Winnaar bekend Oh is dat eHealth!

13 juni 2016

Op vrijdag 10 juni, ter afsluiting van de eHealth Week, is de winnaar bekend gemaakt van het initiatief Oh is dat eHealth. Babet van Pinxteren heeft met 105 likes de meeste waardering ontvangen op haar filmpje over haar ervaring met de Sleep Cycle app. De facebookpagina is hiermee niet tot een eind gekomen: ‘Oh is dat eHealth’ gaat door.

Een initiatief om mensen bewust te maken

eHealth experts uit de werkplaats eHealth Implementatie startten in april 2016 het initiatief ‘Oh is dat eHealth’. Het doel van dit initiatief is mensen bekend te maken van de mogelijkheden van eHealth in de zorg. Elke week groeit het aantal volgers en plaatsen mensen nieuwe filmpjes over hun ervaring met eHealth. Niet alleen burgers, ook topambtenaar van VWS, Erik Gerritsen, stuurde de facebookpagina een persoonlijk bericht met zijn complimenten voor dit initiatief.

Gezamenlijke voortzetting

De werkplaats had middelen om ‘Oh is dat eHealth’ te onderhouden tot aan de eHealth Week. Vilans, van waaruit de werkplaats is opgezet, is in gesprek met partners over voortzetting van dit initiatief. 'We merken dat het initiatief zo goed aanslaat. Juist omdat het van onderop komt, door zorgverleners en patiënten bedacht. Facebookgebruikers delen de pagina steeds meer een het aantal volgers groeit met de week. We zullen de facebookpagina ‘Oh is dat eHealth’ in ieder geval de komende weken blijven onderhouden. Ons doel is om het initiatief gezamenlijk voort te zetten met partners. Gesprekken daarover zijn nu gaande.' Zo zegt Doortje Boshuizen, expert eHealth Vilans.

Bekijk de video op YouTube (externe link).


Compilatievideo van inzendingen. Kun je hem niet goed zien? Bekijk de video op Youtube.

Ervaring in digitale zorg? Delen kan gewoon!

Op de facebookpagina plaatsen mensen filmpjes waarop zij binnen een minuut een app of een vorm van digitale zorg presenteren waarmee de zorg verbeterd kan worden. Er zijn al 25 filmpjes geplaatst van mensen met ervaring met eHealth. Bekijk de compilatievideo die we tijdens de eHealth Week presenteerden. Filmpjes plaatsen kan nog steeds! Heb jij ervaring met digitale zorg? Maak een filmpje en deel het via de pagina. Zo draag je bij aan een efficiëntere en kwalitatief betere zorg.

Meer weten

  • Lees meer over het initiatief op Vilans.nl of neem contact op met een van de adviseurs eHealth bij Vilans Doortje Boshuizen (d.boshuizen@vilans.nl, 06 22 809 897).

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...