Wiesje van der Flier over het Alzheimermysterie + winnen!

15 maart 2016

Wiesje van der Flier

Alzheimer is hard op weg volksziekte nummer één te worden. Maar wat weten we eigenlijk over deze ziekte? Vrij weinig. Onderzoekers Wiesje van der Flier en Philip Scheltens werken aan een toekomst waar wèl genezing of misschien wel preventie van alzheimer mogelijk is. Wiesje van der Flier vertelt over het boek én over de ziekte.

Goed voor je lijf, goed voor je hersenen

Het boek is geschreven omdat er veel vragen leven rondom Alzheimer. De reden daarvoor is simpel; iedereen heeft in meer of mindere mate te maken met Alzheimer.

Als professional word je wellicht dagelijks geconfronteerd met Alzheimer en krijg je er vaak vragen over. Dit boek helpt je de vragen te beantwoorden en misschien de ziekte beter te begrijpen. Wat kan je zelf doen om Alzheimer te voorkomen zal ongetwijfeld één van de meest gestelde vragen zijn. Gezond eten, voldoende bewegen, actief blijven zowel sociaal als mentaal helpen bij het voorkomen. Want wat goed is voor je lijf is ook goed voor je hersenen, aldus van der Flier.

70% is gevolg van aanleg

Als we ons hier massaal aan gaan houden zouden we tot wel 30% van de Alzheimer-gevallen kunnen voorkómen. Maar… de andere 70% is het gevolg van aanleg. Voor hen moeten we onverminderd op zoek naar geneesmiddelen die aangrijpen op het alzheimerproces zelf.

Boekcover Alzheimermysterie

Het Alzheimermysterie

In het Alzheimermysterie lees je wat de ziekte inhoudt, wat het verschil is met andere vormen van dementie, hoe de ziekte te behandelen is en wat je kan doen om de ziekte eventueel te voorkomen. En wat de stand van zaken is in het onderzoek. Het is een toegankelijk boek, dat de diepgang niet schroomt. Het zorgt voor een betere bewustwording rondom deze mysterieuze ziekte. Diverse grappige illustraties ondersteunen het verhaal en geven een luchtig tintje aan dit zware onderwerp waar veel mensen mee te maken krijgen.

Over de auteurs

Wiesje van der Flier (1975) is hoofd onderzoek van het VUmc Alzheimercentrum. Philip Scheltens (1957) is neuroloog en directeur van hetzelfde onderzoeksinstituut.

Winnen!

BeterOud mag een aantal exemplaren weggeven van het Alzheimermysterie! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is vóór 28 maart 12.00 uur een e-mail te sturen naar info@beteroud.nl met je naam, adresgegevens en antwoord op de vraag:

Wat doe jij om een dag in het leven van mensen met dementie of Alzheimer nét wat mooier te maken?

Geef de e-mail het onderwerp: 'Alzheimermysterie'. Onder de inzendingen verloten wij de boeken. Winnaars krijgen op 30 maart bericht. Natuurlijk mag je je inzending daarnaast ook delen in de reacties hieronder!

Verder lezen

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...