Website: dementie door de ogen van patiënt en mantelzorger

01 juli 2013

Op de nieuwe website pratenovergezondheid.nl vertellen mensen over hun ervaringen rond dementie. Dit platform van ervaringsgerichte kennis moet steun bieden aan mensen en hen helpen bij het nemen van beslissingen.

De website pratenovergezondheid.nl (externe link) is een initiatief van het Universitair Medisch Centrum Groningen en bevat naast fragmenten met tekst, video en audio van betrokkenen ook informatie over de ziekte zelf. Hoe herken je de ziekte? Wat kan de impact zijn? En hoe ga je met de ziekte om? Deze informatie is handig voor ouderen en hun familie, maar ook voor zorgprofessionals. Het kan de communicatie tussen zorgverlener en patiënt verbeteren.

Lancering tijdens symposium

De website werd officieel gelanceerd tijdens het symposium Dementie door de ogen van patiënt en mantelzorger op 27 juni in Groningen. Tijdens dit symposium werden ook de resultaten van het NPO-project 'Help, dement! Patiënt en mantelzorger aan het woord' gepresenteerd: twee modules met ervaringsgegevens van patiënten met dementie en hun mantelzorgers.

Meer informatie

Bekijk de website pratenovergezondheid.nl (externe link). Meer informatie over het project ‘Help, dement!’ staat in de projectbeschrijving.

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...