Laat weten wat u als oudere belangrijk vindt over uw gezondheidssituatie

01 mei 2017

Wat vindt u als oudere belangrijk als het gaat om uw algeheel welbevinden? Uit onderzoek blijkt dat u hier in ieder geval anders over denkt dan uw zorgverleners, zoals artsen en verpleegkundigen. Vilans wil samen met universiteiten een handzame tool maken voor zorgverleners over wat oudere patiënten en hun naasten belangrijk vinden. Wilt u meehelpen door een korte vragenlijst in te vullen?

Update: inmiddels zijn de vragenlijsten gesloten, u kunt niet meer meedoen. Heeft u de vragenlijst ingevuld? Ontzettend bedankt voor uw input!

Met de tool kunnen zorgverleners in gesprek met u de juiste vragen stellen. Maar welke onderwerpen zijn voor u en uw naaste van belang? Natuurlijk kunnen onderzoekers zich hier zelf over buigen. Het ligt echter veel meer voor de hand om u te laten meebeslissen. Omdat het gaat om u en uw naaste. Vilans heeft daarom een enquête gemaakt waarin u kunt aangeven wat u als oudere belangrijk vindt als het gaat om uw algeheel welbevinden.

Lees ook het nieuwsbericht: 'Ouderen hebben andere prioriteiten dan artsen denken'

Waar kunt u bij helpen?

Waar denkt u aan als het gaat om uw gezondheidssituatie? Dat willen de onderzoekers van Vilans graag weten. Voelt u zich als oudere of naaste aangesproken en wilt u zorgverleners helpen de juiste vragen te stellen in gesprekken met ouderen en hun naasten?

U kunt de vragenlijst invullen op een moment doen dat u het beste uitkomt. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten. Als u daarbij hulp nodig hebt, is er misschien iemand in uw omgeving die u wil helpen. Vilans verwerkt de gegevens anoniem en vertrouwelijk. Ze zijn niet terug te leiden tot u als persoon.

Praktische toepassing

Dit project is een mooi voorbeeld van het doorontwikkelen van wetenschappelijk onderzoek naar toepassingen waar zorgverleners en ouderen in de praktijk mee aan de slag kunnen. Precies het gebied waarop Vilans actief is: op het snijvlak van onderzoek, praktijk en beleid. De samenwerking met het Radboudumc, LUMC en Maastricht University zorgt voor draagvlak voor de toepassingen.

Het onderzoek is gehonoreerd door ZonMw.

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

  • 04-05-2017
  • Webredacteur BeterOud

Beste Jacueline,

Fijn dat u de vragenlijst wilt doorsturen! U kunt uw vriendinnen direct wijzen op de enquete door de volgende link te versturen, bijvoorbeeld via e-mail: https://fd8.formdesk.com/vilans/vragenlijst_oudere

Dan komen ze meteen op de vragenlijst terecht.

Succes en bedankt voor het invullen!

  • 03-05-2017
  • Jacqueline Starreveld-Lans - gepensioneerd - Hof van Schondeln - Roermond

Waarom kan ik deze enquete niet doorsturen naar mijn vriendinnen met de oproep ook de vragenlijst in te vullen?

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...