Voorbeelden van ouderenparticipatie in het onderwijs

22 juli 2015

Studenten enthousiast maken voor de zorg aan ouderen en het onderwijs beter laten aansluiten bij de behoeften van ouderen. Dát is het doel van ouderenparticipatie in het onderwijs. Zorgbelang Nederland en Vilans verzamelden 7 goede voorbeelden uit het hele land.

Imago ouderenzorg

De ouderenzorg heeft een slecht imago waardoor maar een beperkt aantal studenten kiest voor werken met ouderen. Dit terwijl de ouderenzorg sterk in beweging is. Het mooie van werken in de ouderenzorg wordt onderbelicht. Ouderen betrekken bij het onderwijs kan hierin verandering brengen!

Voorbeelden

De voorbeelden zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Ze bieden inspiratie om te werken aan ouderenparticipatie in je eigen (onderwijs)instelling. Een van de voorbeelden is Ouderen in beeld met Easycare. Studenten verpleegkunde van de Christelijke Hogeschool Ede gaan door middel van het Easycare-instrument in gesprek met ouderen en oefenen zo hun professionele vaardigheden.

Meer weten

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

  • 13-11-2015
  • Edith Luyten - docent Sociale Vaardigheden - InHolland, MBRT - Haarlem

Wij laten tweede jaars studenten ouderen interviewen om te ontdekken wat er fout gaat tussen MBB'ers en ouderen. Ze hebben zo meteen een eerste kennismaking met kwalitatief onderzoek.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...