Mooie voorbeelden innovatieve dagactiviteiten

29 november 2018

Dingen blijven doen die toen en nu belangrijk zijn. Voor veel ouderen zijn dagactiviteiten een goede manier om zin te blijven geven aan hun leven. In Nederland zijn tal van mooie initiatieven genomen om dagactiviteiten met verschillende partners inhoud te geven, dichtbij en met ouderen.

BeterOud wil laten zien welke vernieuwende concepten er zijn voor dagactiviteiten voor ouderen. Daarvoor maakten we een aantal korte video’s om professionals en beleidsmakers te inspireren en te motiveren om (met elkaar) aan de slag te gaan. De eigen wensen en mogelijkheden van ouderen staan centraal. De video’s werden op 28 november 2018 gepresenteerd tijdens de conferentie 'Een nieuwe generatie ouderenzorg'.

Voetballen in Haarlem

Bij sportclub Onze Gezellen in Haarlem komen ouderen uit de wijk wekelijks bij elkaar om te voetballen en voor andere beweegactiviteiten. 'Sporten is leuk en daarom heb ik het gedaan’, zegt een deelnemer.

Bekijk de video op YouTube (externe link).

Ontmoetingskamer in Tilburg

In ontmoetingskamer Vergeet-me-niet in Tilburg nemen oudere mensen met geheugenproblemen enkele malen per week deel aan activiteiten, van koffie drinken tot spelletjes en naar het winkelcentrum gaan.

Bekijk de video op YouTube (externe link).

Nog meer inspirerende voorbeelden

Eerder beschreven we ook al enkele voorbeelden van dagbesteding. Zoals een rockband, salsa-les en de Verhalenoogst. Ze werden besproken tijdens een bijeenkomst van onze leergemeenschap Innovatie in dagbesteding.

 

Heb jij nog goeie voorbeelden of tips voor dagbesteding voor ouderen? Deel ze en laat hieronder een berichtje achter!

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

  • 06-12-2018
  • Jolanda de Zeeuw - Adviseur - KenniscentrumSport - Ede

De link werkt niet. Ik hoop dat deze link het wel doet.

http://https://www.rivm.nl/nieuws/groene-dagbesteding-in-stad-levendige-plek-voor-mensen-met-dementie

  • 03-12-2018
  • Monique Leijen - adviseur - RIVM - Bilthoven

Groene dagbesteding in de stad voor mensen met dementie is de laatste jaren in opkomst en ook nog volop in ontwikkeling. Deze dagbesteding draagt eraan bij dat mensen met dementie zinvol bezig kunnen zijn, (fysiek) geactiveerd worden, sociale contacten hebben en structuur in hun leven krijgen. Ook kunnen mantelzorgers hierdoor tot rust komen en krijgen zij tijd voor hun eigen activiteiten. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en Wageningen University & Research. http://https://www.rivm.nl/nieuws/groene-dagbesteding-in-stad-levendige-plek-voor-mensen-met-dementie

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...