Doe mee: help zorg voor kwetsbare ouderen te versterken

16 mei 2016

Ben je professioneel betrokken bij multidisciplinaire zorg aan kwetsbare ouderen samen met de huisarts, het ziekenhuis of andere zorgverleners? Deel dan je ervaringen om zo de zorg voor kwetsbare ouderen verder te versterken.

Update: het onderzoek is afgelopen, je kunt je niet meer aanmelden.

Dit onderzoek inventariseert multidisciplinaire initiatieven op het gebied van de ouderenzorg en maakt knelpunten en succesfactoren inzichtelijk. De resultaten van dit onderzoek worden ingezet om de zorg voor kwetsbare ouderen verder te versterken.

Meedoen?

Ben je betrokken bij een multidisciplinair samenwerkingsverband die ouderen op medisch / farmaceutisch, psychisch of sociaal vlak ondersteuning biedt? Dan is onderzoeksbureau ARGO op zoek naar jou. Geef de gegevens van een contactpersoon of coördinator door aan ARGO via dit online formulier. ARGO benadert deze persoon dan binnenkort met een online vragenlijst. Na afloop van het onderzoek is er de mogelijkheid om de resultaten van het onderzoek te ontvangen.

Initiatieven

ARGO komt graag in contact met zoveel mogelijk verschillende initiatieven van multidisciplinaire samenwerking voor kwetsbare ouderen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • zorgprogramma’s voor kwetsbare ouderen
  • samenwerking tussen huisarts en sociale wijkteams, gericht op kwetsbare ouderen
  • samenwerking tussen eerste lijn en ziekenhuis
  • andere multidisciplinaire samenwerkingsverbanden, gericht op kwetsbare ouderen

Achtergrond

Een onderdeel van het bestuurlijk akkoord eerste lijn (2014) is het stimuleren van multidisciplinaire zorg, zoals zorg voor kwetsbare ouderen. Daarom laten de betrokken partijen een onderzoek verrichten naar bestaande en afgeronde initiatieven en experimenten.

Het onafhankelijk onderzoeksbureau ARGO, gelieerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, voert dit onderzoek uit in opdracht van het ministerie van VWS, NPCF, Ineen, LHV, KNMP, V&VN en ZN. Heb je vragen over het onderzoek, neem dan contact op met Berthe te Velde van ARGO. Dat kan telefonisch: 050 3637464 of per e-mail: b.p.te.velde@rug.nl.

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...