Impressie Brede Netwerkbijeenkomst NUZO 2 juli

09 juli 2015

'Waarom we te hoge verwachtingen hebben van de ouderenzorg'

Kennis en ervaringen uitwisselen en netwerken. Twee keer per jaar organiseert NUZO (Netwerk Utrecht Zorg Ouderen) een bijeenkomst voor partners en niet-partners. Op 2 juli ontvingen zij 70 professionals en ouderen. Dit keer was er ook flink wat belangstelling vanuit de buurtteams.

Sfeerimpressie NUZO netwerkbijeenkomst

Marco Wisse, directeur Vivium Zorggroep Naarden, ging in op zijn stelling 'Waarom we te hoge verwachtingen hebben van de ouderenzorg'. Verwachtingenmanagement tussen professionals en ouderen kwam als rode draad ook terug in de presentaties en de ronde tafelgesprekken. Dorly Deeg, voormalig hoogleraar Epidemiologie van de veroudering bij VU medisch centrum, zei hier recent over: 'Oud worden is eigenlijk heel normaal. Alleen passen we ons handelen daar lang niet altijd op aan.'

Dat anders handelen nog niet zo makkelijk is, bleek ook tijdens de bijeenkomst. Er is veel behoefte aan informatie, goede voorbeelden en praktische handvatten van beproefde werkwijzen. De NUZO-partners hebben al veel goede werkwijzen ontwikkeld vanuit het Nationaal Programma Ouderenzorg en daarbuiten. NUZO verspreidt en verbindt deze initiatieven.

Rondetafelgesprekken tijdens de bijeenkomst

De deelnemers waren na afloop van de inspirerende middag enthousiast over de nieuwe inzichten. 'Ga in dialoog en doe het samen', aldus één van de deelnemers, zodat verwachtingen over en weer duidelijk worden.

En verder

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...