Verslag Leergemeenschap Transmurale Zorg 3 oktober

11 oktober 2016

Op maandag 3 oktober vond weer een bijeenkomst van de leergemeenschap Transmurale Zorg van BeterOud plaats. Zo’n 50 professionals vanuit het hele land kwamen bijeen om ervaringen met betrekking tot de Transmurale Zorgbrug uit te wisselen, mooie voornemens te maken en meer te leren over het thema.

Er is ook een video gemaakt van de bijeenkomst, waarin deelnemers vertellen over de leergemeenschap en over de voordelen van de Transmurale Zorgbrug.

Bekijk de video op YouTube (externe link).


Kun je de video niet goed afspelen? Bekijk hem dan op Youtube.

Met Corine van Maar als dagvoorzitter was het een energieke en inspirerende dag waarin er volop aandacht was voor wat we samen kunnen verbeteren om voor ouderen de overgang tussen ziekenhuis en thuis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Uit de evaluatie blijkt dat de leergemeenschap in het algemeen positief ervaren is. De totale indruk van de dag werd gemiddeld beoordeeld met een 7,2. Hierin werd in het bijzonder de interactie en uitwisselen met alle aanwezigen gewaardeerd.

Bijeenkomst Transmurale Zorg leergemeenschap

Perspectief van ouderen

Naast de goede opkomst, de variatie in aanwezige professionals en het enorme enthousiasme van de aanwezigen, waren ook de thema’s en sprekers reden voor een leerzame dag. Er is volop gesproken en geleerd over de Transmurale Zorgbrug, een mooie manier om de verbinding tussen ziekenhuis en huis te versterken na een ziekenhuisopname. Ook was er tijdens deze leergemeenschap in het bijzonder aandacht voor het perspectief van ouderen. De professionals werden gevraagd zich in te leven in de behoeften van ouderen, dit leidde tot mooie, nieuwe perspectieven.

Bijeenkomst Transmurale zorg leergemeenschap

Comprehensive Geriatric Assessment (CGA)

Het onderwerp Comprehensive Geriatric Assessment (CGA) werd door Marjon van Rijn van het AMC onder de aandacht gebracht. Samen met alle aanwezigen is er gekeken naar de veelgebruikte screeningsinstrumenten en is er geprobeerd om samen een nieuw soort instrument vorm te geven die voor alle aanwezigen bruikbaar is.

Eerstelijnsverblijf

Astrid de Boer van ROS netwerk sloot deze dag af met informatie over (vormen van) het eerstelijnsverblijf en regionale initiatieven in Rotterdam. Samen met de professionals is er nagedacht over een mooie implementatie van het eerstelijnsverblijf in de Transmurale Zorgbrug.

Bijeenkomst leergemeenschap Transmurale Zorg

En verder

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...