Wat verdient meer aandacht in de zorg en ondersteuning van ouderen?

22 april 2015

BeterOud stimuleert vernieuwing in de ouderenzorg. Wat verdient meer aandacht? Geef je mening en licht je keuze toe!

De zorg verandert. Ouderen blijven langer zelfstandig wonen. Ze praten en denken mee over hun leven en – als dat nodig is – hun zorg en ondersteuning. Het netwerk speelt een belangrijke rol. Ook de rol van de zorgmedewerker verandert. Niet alleen in de relatie met de oudere, maar ook in die met de familie en het team. Wat verdient meer aandacht? Geef je mening en licht je keuze toe!

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

  • 07-05-2015
  • Simone Gerono

De (kosten)effectiviteit van interventies. Nu worden er vaak interventies geschrapt in het kader van bezuiniging , omdat de lange termijneffecten niet duidelijk/ hard genoeg zijn Terwijl deze interventies in verhouding goedkoop, hoog gewaardeerd en effectief zijn.

Bijv. Wat kost een uur bewegen cq sporten voor kwetsbare senioren in groepsverband en wat levert het op ten aanzien van: zorgvraag (zoveel bezuiniging zorgverzekering als zorg vraag bij gemeente), kwaliteit van leven, eenzaamheid en valrisico.

  • 28-04-2015
  • Kitty van der Made-Bogaerts - Docent Sociale studies en lid lectoraat Active Ageing - Avans Hogeschool - Breda

Zingeving verdient meer aandacht volgens mij. Wat maakt het leven de moeite waard en wat kun je doen om te focussen op daar waar je plezier uit haalt?

Daarnaast ruimte voor 'trage vragen'. Wat als er geen zin meer wordt ervaren en mensen het willen hebben over regie over het levenseinde? Het gaat naar mijn mening vooral over de regie over het leven, maar het levenseinde maakt hier een heel wezenlijk onderdeel van uit.

De mensen romdom de ouderen (professionals en niet prof's) leren luisteren naar de zogenaamde 'trage vragen' en ruimte en ondersteuning geven aan ouderen bij het verwoorden van zingevings- en levenseinde vraagstukken.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...