Doe mee aan de valpreventieweek van 1 t/m 7 oktober

23 september 2016

In Nederland moet iedere 6 minuten een 65+er als gevolg van een val behandeld worden op een Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis. VeiligheidNL organiseert jaarlijks de landelijke valpreventieweek om aandacht te besteden aan het verlagen van valrisico bij ouderen. Dit jaar vindt de week plaats van 1 tot en met 7 oktober. Wat doe jij in deze week om valpreventie onder de aandacht te brengen?

Poster valpreventieweek
Een poster die je kunt gebruiken. Download de poster in PDF.

Ouderen langer mobiel

De valpreventieweek 2016 staat in het teken van Mobiliteit. Mobiel blijven is voor ouderen erg belangrijk. Het draagt bij aan de kwaliteit van leven, zorgt voor een lager valrisico en je blijft vitaal. Voor de één betekent mobiliteit lekker op pad met de fiets. Maar traplopen of met een rollator een rondje lopen heeft natuurlijk ook alles te maken met mobiliteit.
Tijdens de valpreventieweek besteden zorgverleners extra aandacht aan valpreventie en motiveren ouderen om mobiel te blijven.

Doe mee

Door mee te doen met de valpreventieweek laat je als zorgverlener senioren in je omgeving op een laagdrempelige manier kennis maken met valpreventie. Daarnaast zet je je eigen aanbod in de schijnwerpers. Je organisatie en activiteiten worden meegenomen in de landelijke aandacht. Ook maak je kans op de Valpreventie Award 2016 waarmee je een geldprijs wint van €500,- en extra bekendheid genereert.

Wat kun je doen?

Bekijk de tips van VeiligheidNL en suggesties voor het organiseren van een (extra) activiteit tijdens de valpreventieweek, waarmee je Mobiliteit onder de aandacht brengt bij ouderen. Je kunt hierbij posters en ander campagnemateriaal van VeiligheidNL inzetten.

Lichaamsbeweging stimulering

Verschillende projecten stimuleren lichaamsbeweging om mobiel te blijven, de conditie te verbeteren en vallen te voorkomen. Een daarvan is het Groninger Actief Leven Model (GALM). Deelnemers van GALM ervaren een betere conditie, een verbetering in gezondheid en fysieke beperkingen. Dat bewegen daarnaast ook erg sociaal kan zijn, bewijzen de reacties van deelnemers:

‘Binnen de groep is een groot samenhorigheidsgevoel dat de sport overstijgt. Er worden etentjes georganiseerd, zieken bezocht, er komt een bloemetje als opkikker of er wordt een kaart gestuurd. Men geeft om elkaar.’

Verder lezen

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...