Eenzaamheid verdient meer aandacht in de ouderenzorg

17 juni 2015

In onze polls zijn wij benieuwd naar de mening van onze bezoekers. We vroegen ons af wat jullie mening was over de ouderenzorg. Wat verdient meer aandacht? Eén derde koos voor eenzaamheid. Ook 'ondersteuning thuis' en ‘stem van ouderen’ werden vaak gekozen.

Uitslag poll 'Wat verdient meer aandacht in de zorg en ondersteuning van ouderen?'

Eenzaamheid

Meer dan 150 bezoekers stemden op de poll. Wat verdient meer aandacht in de zorg en ondersteuning van ouderen? Eenzaamheid kreeg 32% van de stemmen. Niet gek dat we steeds meer interventies en initiatieven signaleren die eenzaamheid bij ouderen onder de aandacht brengen en willen voorkomen. Zo is Coalitie Erbij bezig met een campagne over eenzaamheid in de langdurende zorg. Laat je inspireren door voorbeelden of dien zelf je idee in voor de Nationale Eenzaamheid Prijs 2015.

Ondersteuning thuis en stem van de ouderen

17% van de stemmers koos voor ondersteuning thuis, 14% voor ‘stem van ouderen’. In veel projecten op BeterOud zien we deze aandachtspunten ook terug. Hoe kunnen ouderen langer met waarde thuis blijven wonen en hoe kunnen zorgverleners samen met ouderen hun gezondheid en welzijn verbeteren? Het Geriatrisch Zorgmodel is hiervan een goed voorbeeld.

Reacties van bezoekers

Bezoekers lieten mooie reacties achter. Kitty van der Made noemde 'zingeving': ‘Wat maakt het leven de moeite waard en wat kun je doen om te focussen op daar waar je plezier uit haalt?’ Anderen noemden de samenwerking en afstemming tussen alle betrokken mensen, kosteneffectiviteit van interventies en zingeving.

Polls op BeterOud

Houd de site en de nieuwsbrief in de gaten: binnenkort lanceren we weer een nieuwe poll!

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...