Training 'dementievriendelijk gemeentehuis'

30 augustus 2016

Voor alle medewerkers van gemeenten in Nederland komt een training beschikbaar hoe goed om te gaan met mensen met dementie. Initiatieven van diverse gemeenten in Nederland om een dementievriendelijke samenleving te realiseren, vormden hiervoor de inspiratie.

De training is ontwikkeld door het team van 'Samen dementievriendelijk': een 5 jaar durende campagne die tot doel heeft Nederland dementievriendelijker te maken.

Trainingen voor gemeenten en winkelpersoneel

De training 'Op het gemeentehuis' is bedoeld voor alle medewerkers die op een gemeentehuis werken. Zij leren specifieke vaardigheden in de omgang met mensen met dementie binnen hun eigen context.

Het campagneteam van Samen Dementievriendelijk ontwikkelt de komende maanden meer gerichte branchetrainingen. Zo komt binnenkort ook de training 'In de winkel' beschikbaar op www.samendementievriendelijk.nl. Ook verzorgen deskundige trainers trainingen op locatie.

Campagne Samen dementievriendelijk

Op 9 mei gaf staatssecretaris Van Rijn het startschot voor 'Samen dementievriendelijk'. De campagne is een gezamenlijk initiatief van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM, Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie.

De initiatiefnemers willen de komende 5 jaar Nederlanders bewust maken van dementie. Het doel is dat mensen dementie niet alleen weten te herkennen, maar vervolgens ook in actie komen. Door iets te betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.

Meer informatie

Meer informatie kun je vinden op de website van Samen dementievriendelijk.

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...