Nieuwe subsidieronde voor gebruik data kwetsbare ouderen

28 januari 2016

Het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) opent een nieuwe subsidieronde om het gebruik van gegevens uit de TOPICS-MDS database te stimuleren. In die database staan veel waardevolle gegevens uit NPO-projecten over de gezondheid en het welzijn van kwetsbare ouderen en over mantelzorgers.

TOPICS-MDS staat voor 'The Older Persons and Informal Caregivers Survey - Minimum Data Set'. Deze set bestaat uit een vragenlijst, samengesteld bij de start van het NPO, en een database waarin verzamelde gegevens zijn samengevoegd. Op dit moment bevat de database MDS-gegevens van meer dan 43.000 ouderen en 9.000 mantelzorgers, verzameld door de NPO-projecten.

Subsidie en deadline

ZonMw nodigt onderzoekers uit een onderzoeksvoorstel in te dienen waarbij gebruik wordt gemaakt van de TOPICS-MDS database. Het gaat om individuele, kortdurende onderzoeksprojecten van 3 tot 6 maanden. Deze subsidieoproep biedt daarmee kansen voor jonge onderzoekers die aan het begin staan van hun wetenschappelijke carrière. In totaal is er voor deze ronde een budget van € 500.000 beschikbaar. De deadline voor het indienen van een subsidieaanvraag is 10 maart 2016 om 14:00 uur.

MDS database

Meer informatie over de database staat op de website van TOPICS-MDS. Hier staan onder andere de vragenlijsten zelf, de exacte samenstelling en verantwoording van de vragenlijst en uitleg over de doelstellingen van de landelijke database.

Lees meer op BeterOud

Lees meer

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...