Subsidie voor onderwijs: kennis over verward gedrag

11 december 2017

ZonMw wil dat studenten tijdens hun opleiding (tot verpleegkundige, welzijnswerker en politieagent) leren hoe ze beter samen kunnen werken met andere professionals (ook uit andere domeinen). Momenteel blijkt dat professionals nog te weinig samen werken als het gaat om hulp bieden aan mensen met verward gedrag.

beter-oud-studenten-zonmw-subsidie-verpleegkundigen

Subsidie aanvragen?

ZonMw biedt de mogelijkheid om tot 30 januari een subsidie aanvraag in te dienen voor projecten waarin studenten beter leren samenwerken met professionals uit andere domeinen. De volgende organisaties komen in aanmerking voor deze aanvraag:

  • Mbo en hbo-instellingen
  • praktijkinstellingen
  • cliëntorganisaties
  • organisaties gericht op bij- en nascholing

Twee projecten

Hoe kun je studenten hierin begeleiden? 'Door te verwijzen en op het juiste moment verantwoordelijkheid te nemen', aldus ZonMw. Daarvoor is maatwerk belangrijk, zodat professionals dichtbij de cliënt leren te staan en hun behoeften écht centraal kunnen stellen. Er is subsidie voor twee projecten, namelijk:

  1. Het ontwikkelen of het aanpassen én implementeren van een (keuze)module over verward gedrag. Deze (keuze)module moet voor minimaal twee verschillende domeinen relevant zijn, zoals een gratis online cursus waarvoor iedereen zich mag inschrijven.
  2. Het inzetten van expertise uit een ander domein. Onderwijsinstellingen kunnen praktijkprofessionals of docenten uit een ander domein inhuren om het onderwijsaanbod te versterken. Daarbij moeten ervaringsdeskundigen betrokken zijn, zoals gastdocenten in fieldlabs.

Lees meer:

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...