Senioren vestigen wereldrecord aerobics!

01 maart 2016

Het is gelukt! 127 ouderen hebben op maandag 29 februari het wereldrecord seniorenaerobics gevestigd in het AMC. Geneeskundestudenten van het AMC vierden het jubileum van hun studievereniging met de recordpoging. Op die manier willen ze aandacht vragen voor de ouderenzorg.

127 ouderen verbreken aerobicsrecord in het AMC

'Mensen zitten veel te veel'

'De mensen zitten veel te veel. Dat zie ik in dat zorgcentrum waar ik vrijwilliger ben ook. Ze zitten de hele dag thee te drinken met roomboterkoekjes. Dikke billen, hé', aldus een enthousiasteling.

Bewegen is gezond

'Iedereen kan een beetje beweging gebruiken, maar zeker op oudere leeftijd is het belangrijk om te blijven bewegen om gezond te blijven. Naast dat dit een heel erg leuk initiatief is, is het ook een heel erg nuttig initiatief', vertelt organisator Arjen Meewisse.

Bekijk de video op YouTube (externe link).

Gezondheidsredenen

De ouderen leken het prima naar hun zin te hebben. 'Ik heb een tijdje niets kunnen doen vanwege gezondheidsredenen, dus het is weer een mooie start om ermee te beginnen', aldus een aanwezige. 'Ik kan het niet volgen, want ik zie die voeten niet. Ik kijk maar een beetje naar voren toe en dan loop ik maar mee', zegt een ander.

Cijfers

Er deden 127 mensen boven de 65 mee, die telden voor het record. Er deden daarnaast nog zo'n 60 jongere ouderen mee.

Lichaamsbeweging bij ouderen

Dat bewegen goed is, dat weet iedereen. Bij ouderen kan lichaamsbeweging aandoeningen voorkomen en de kans op vallen voorkomen. Wil jij ouderen stimuleren te bewegen? Kijk eens bij het project Groninger Actief Leven Model (GALM) voor inspiratie.

Bron: RTV Noord-Holland
Foto en video: AMC

Lees verder

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...