Zo verbeter je de communicatie tussen mantelzorger en zorgprofessional

29 januari 2018

publicatie-communiceren-ouderenzorg-zorgprofessionals-movisie

Samenwerking en ondersteuning van mantelzorgers wordt steeds belangrijker. Zowel thuis als in het verpleeghuis spelen zij een grotere rol in de zorg van familie en naasten. De publicatie 'Communiceren met familie' helpt zorgprofessionals bij het organiseren van een goed samenspel met de familie.

Download de publicatie Communiceren met familie (PDF)

Een goede samenwerkingsrelatie tussen cliënt, zorgprofessional en mantelzorger maakt het mogelijk dat de bewoner krijgt wat hij/zij nodig heeft. Het geeft helderheid in wat de verwachtingen zijn en wat haalbaar is of juist niet. Dit resulteert in een prettige werksfeer en onderlinge tevredenheid. De publicatie 'Communiceren met familie' is een stap in de goede richting om dit te realiseren.

Sleutelrol voor communicatie

In de publicatie vind je voorbeelden en tools die zorgprofessionals (project- en teamleiders en kwaliteit- en beleidsmedewerkers van zorgorganisaties) helpen om beter te communiceren met de familie. Aan de hand van interviews is feedback opgehaald en deze is in de publicatie ondergebracht in vier fasen, namelijk:

  1. Thuis wonen
  2. Verhuizen
  3. Wonen in het verpleeghuis
  4. Laatste levensfase

Meer lezen

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...