'Meer oog voor positieve verhalen uit de ouderenzorg!'

02 juni 2017

De afgelopen maanden was er kritiek op de ouderenzorg in Nederland, maar er gaat juist ook heel erg veel goed! Het radioprogramma OUDstanding! gaat vanaf zaterdag 3 juni vier weken lang op zoek naar die positieve voorbeelden en slimme innovaties.

‘We mogen wel wat meer oog hebben voor de positieve verhalen uit de zorg! Daarom zijn we vier weken lang zijn te gast bij instellingen die juist het goede voorbeeld geven,’ zegt Margje Fikse. Zij presenteert vanaf 3 juni 4 keer het NPO Radio 1 programma.

TanteLouise

Zaterdag komt de uitzending van OUDstanding! vanuit het zorgcentrum TanteLouise in Bergen op Zoom. Fikse: ‘Dat is echt een koploper op het gebied van technologische vernieuwing. Demente ouderen die hier wonen, genieten een enorme vrijheid. Dankzij polsbandjes kunnen ze vrijwel overal rondlopen. Sommige bewoners mogen zelfs nog de wijk in.'

Afleveringen

 • 3 juni: TanteLouise, Bergen op Zoom
  Ouderen die hier wonen, genieten een enorme vrijheid. Dankzij polsbandjes kunnen ze vrijwel overal rondlopen. Sommige bewoners mogen zelfs nog de wijk in.
 • 10 juni: Cicero, Brunssum
  Ouderen leiden hier zoveel mogelijk het leven dat ze gewend waren. Je hond meenemen of een wijntje drinken in het café, behoren tot de mogelijkheden.
 • 17 juni: De Heikant, Wehl
  Iedere maand komt in de Heikant ‘de familieraad’ bijeen, waarin van alle bewoners een familielid is afgevaardigd. Het zorgt ervoor dat mantelzorgers zich nauw betrokken voelen bij wat er in het verpleeghuis gebeurt.
 • 24 juni: Zorgerf Buitenland, Putten
  Hier wonen dementerende ouderen in een klein paradijsje. De huiselijke omgeving en vrijheid maakt zelfs bezoekers een beetje jaloers.

OUDstanding! is de komende 4 weken iedere zaterdag om 19.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1.

Bron: NPOradio1.nl

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...