Gezocht! Projecten of activiteiten rondom zingeving voor ouderen

05 oktober 2018

Mijn naam is Celine en ik ben vierdejaars studente Toegepaste Gerontologie. Voor mijn afstudeeronderzoek ben ik op zoek naar projecten en-/of activiteiten (e.d.) die aandacht besteden aan zingeving of levensvragen bij ouderen. Zingeving, bijvoorbeeld zin geven aan het dagelijks bestaan, wordt steeds belangrijker en met mijn onderzoek wil ik hieraan bijdragen.

Bekijk de video op YouTube (externe link).

De focus ligt op professionals binnen het sociale domein en zelfstandig wonende ouderen, ik ben niet op zoek naar activiteiten in verzorgings- of verpleeghuizen. Ik wil deze activiteiten graag inventariseren en ben op zoek naar succesfactoren om in de toekomst handvatten te kunnen bieden voor waardevolle activiteiten en projecten.

Voorbeelden van projecten

Denk aan projecten die levensverhalen in kaart brengen, spirituele activiteiten of interventies ter bevordering van geluk. Ken jij een leuk project of heb je bijvoorbeeld deelgenomen aan een bijzondere activiteit, dan ben ik op zoek naar jou!

Meld uw project aan

Mail je ideeën, projecten of activiteiten vóór 21 oktober naar c.broens@vilans.nl. Graag met een korte toelichting en eventuele contactgegevens. Jouw hulp wordt erg gewaardeerd!

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

  • 19-10-2018
  • Frederike Lunenberg - Opbouwwerker - Stichting Welzijnswerk Hoogeveen - Hoogeveen

hallo Celine,

In Hoogeveen zijn er diverse wekelijkse ontmoetingsmomenten voor ouderen die zelfstandig in de wijken/dorpen wonen. Deze dagontmoetingen organiseer ik vanuit Welzijn samen met bewoners in de wijk en in nauwe samenwerking met de Thuiszorg organisaties. Tijdens deze ontmoetingen, die op zichzelf al bijdragen aan zingeving, vergroten van sociaal netwerk ed. stellen individuele deelnemers levens-en zingevingsvraagstukken aan de orde. Hieruit ontstaan boeiende gesprekken binnen de groepen.

Ik vertel je graag meer. groetjes Frederike

  • 09-10-2018
  • I.horstik - Ontwikkelaar - Buurtteamorganisatiesociaal - Utrecht

We experimenteren op kleine schaal met zingevingsvragen in de buurtteams. Ik kan daar desgewenst mer over vertellen

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...