Prijs voor kickboksen om ouderen weerbaar te maken

31 maart 2015

Een initiatief van studenten Zorg en Welzijn om (kwetsbare) ouderen weerbaar te maken, is door ZonMw beloond met een geldprijs. Deze prijs is toegekend in het kader van het NPO en bedoeld om het initiatief mogelijk te maken.

Leyden Academy on Vitality and Ageing, Vereniging Het Zonnehuis en ZonMw streven naar een kwaliteitsslag binnen het onderwijs in de ouderenzorg en naar een positievere beeldvorming over ouderen. Uit dit streven zijn inspiratie- en kennisdagen geboren, onder de noemer ‘Levensles’.

Gesprekken

In voorbereiding hierop zijn meer dan zevenhonderd studenten Zorg en Welzijn in gesprek gegaan met ouderen, mantelzorgers, zorgverleners en directeuren van zorginstellingen om zich een beeld te vormen hoe ze de zorg voor ouderen willen zien en hoe het onderwijs hier beter op kan worden afgestemd. Daarna hebben de studenten tijdens Levenslessen in diverse regio’s laten zien waar de ouderenzorg volgens hen beter, handiger, goedkoper en met meer aandacht kan.

Veelbelovende initiatieven

ZonMw heeft per regio geldprijzen uitgereikt om de start van de meest belovende initiatieven mogelijk te maken.

Andere initiatieven die een geldprijs kregen:

  • Nutteloze ouderen: levensverhalen verzamelen en jong en oud door sociale media aan elkaar verbinden.
  • Activiteitenboekje: een gevarieerder programma aanbieden, dat met begeleiders is afgestemd op de wensen van de ouderen.

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...