Platform Humanisering van de Ouderenzorg in 2017

22 december 2016

Ook in 2017 deelt het Platform Humanisering van de Ouderenzorg kennis en expertise over de ouderenzorg met professionals en ervaringsdeskundigen. Prof. dr. Anne Goossensen en prof. dr. Anja Machielse leiden het initiatief. Het platform verzorgt iedere twee maanden verdiepingsbijeenkomsten over humanisering en zingeving in de zorg voor ouderen.

Download de flyer (pdf)

Lezingenreeks humanisering en zingeving ouderenzorg

De tweemaandelijkse lezingen zijn bedoeld voor professionals uit verschillende beroepsgroepen, zoals verpleegkundigen, psychologen, (huis)artsen, specialisten ouderenzorg, praktijkondersteuners en fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers, en vrijwilligers in het veld van de ouderenzorg.

De bijeenkomsten worden verzorgd door onderzoekers van de Universiteit voor Humanistiek. Zij presenteren hun bevindingen over onderzoek naar (kwetsbare) ouderen, levensvragen en zingeving, de kwaliteit van zorg en zorgrelaties, geestelijke begeleiding, verantwoording, aansluiting van informele en formele vormen van zorg, en passende methoden om deze thema's te bespreken.

Meer informatie en aanmelden

Programma

  • 12 januari 2017 - dr. Gaby Jacobs: Hoe bevorderen verpleegkundigen eigen regie bij ouderen die nog thuis wonen?
  • 23 maart 2017 - dr. Hanneke van der Meide: 'Shadowing' als methode om inzicht te krijgen in de ervaringen van ouderen in (ziekenhuis)zorg.
  • 15 juni 2017 - drs. Susan Hupkens: Betekenisvol Leven in de Buurt: zingeving door zorgprofessionals.

De bijeenkomsten zijn in Utrecht op de Universiteit voor Humanistiek van 15.00 - 17.30 uur.

Verder lezen

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

  • 21-07-2017
  • Nick

Belangrijk dat hier aandacht aan word gegeven. Iedereen wilt op een humane manier het einde van zijn of haar leven kunnen leiden. Ook in de ouderenzorg. Hopelijk merken de ouderen in de zorg hier positieve gevolgen van.

[ https://tantelouise.nl/ouderenzorg-mantelzorg/ ]

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...