Nieuw online platform voor en door mantelzorgers van mensen met dementie

19 april 2016

Dementie.nl

De zorg voor een naaste met dementie is zwaar en kent een toenemende zorgvraag van de omgeving. Alzheimer Nederland en partners lanceerden het nieuwe online platform: dementie.nl. Een platform waar mantelzorgers van mensen met dementie concrete tips, antwoorden en ervaringen kunnen vinden en delen.

Platform voor mantelzorgers

Dementie.nl is een platform waar mantelzorgers van mensen met dementie concrete tips, antwoorden en ervaringen kunnen vinden en delen. Vraagbaak voor praktische en inhoudelijke zorgvragen rond de informele (thuis)zorg voor een naaste met dementie. Het doel is een baken te zijn in de ondersteuning bij de ziekte dementie in de achtereenvolgende fasen van de ziekte. Vanaf diagnose tot en met de fase van nazorg zijn er vele vragen. Veel vragen waar op dementie.nl antwoorden te vinden zijn en kennis gedeeld wordt.

Groeiende groep mantelzorgers

In Nederland zorgen meer dan 750.000 mensen voor een naaste met dementie. Veel van die mantelzorgers voelen zich overbelast of zelfs zwaar overbelast. Meer nog ervaren zij een versnippering in het informatieaanbod vanaf het moment van de diagnose en in het verdere verloop van de ziekte.

Gea Broekema-Procházka, directeur van Alzheimer Nederland: 'Er is een groeiende groep mantelzorgers in Nederland, tel daarbij het veranderende zorgstelsel op, dat maakt het platform dementie.nl één van de hoofdprogramma’s binnen onze organisatie. Wij moeten er samen alles aan doen om de mantelzorgers overeind houden.'

Alzheimer Nederland

Het platform komt mede tot stand dankzij een samenwerking tussen Alzheimer Nederland en haar partners pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en zorgverzekeraar CZ.

En verder

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...