Hoe ziet ouderenzorg er in de toekomst uit?

20 april 2016

Het verhaal van 'Oma Anna uit 2035'

Hoe ziet haar leven er in de toekomst uit? Waar woont ze, met wie woont ze daar, welke mensen en technologie helpen haar en wie helpt zij……? Lees haar verhaal in de publicatie 'Anna zorgt voor appeltaart' en laat je inspireren. Hoe zou jouw situatie in 2035 kunnen zijn?

Lees het verhaal 'Anna zorgt voor appeltaart' (pdf)

Ouderenzorg in 2035

Het verhaal van oma Anna geeft je een kijkje in de toekomst. Hoe zou de ouderenzorg er wellicht uitzien in 2035? Weet jij het? Hoewel niemand precies weet hoe de zorg er in de toekomst uit gaat zien, kunnen we wel een aantal trends zien. Deze zijn soms ook al in gang gezet.

Anna zorgt voor appeltaart - visie toekomst ouderenzorg

Denk bijvoorbeeld aan langer thuis wonen, de veranderende rol van de zorgprofessional, domotica, robots in de zorg, en het nieuwe concept van gezondheid. Deze trends vormen de basis voor het verhaal van oma Anna.

Voorkant Toekomstvisie en VeranderagendaToekomstvisie BeterOud

Ook wij hebben een visie op de toekomst, met veel overeenkomsten met het verhaal van Anna: veel eigen regie en technologie om langer thuis te kunnen wonen. Het zijn trends en uitdagingen waar we voor staan rond wonen, welzijn en zorg voor ouderen. Het doel van BeterOud: in 2025 geeft 90 procent van de ouderen in een kwetsbare positie in Nederland de ervaren kwaliteit van leven een ruime voldoende. Lees de toekomstvisie van BeterOud.

Hoe zie jij de toekomst?

Wij zijn erg benieuwd wat jij ziet als de belangrijkste trend bij de zorg voor ouderen.

Geef je mening en vul de nieuwe poll in!

En verder

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...