Rapport: Kosten NPO-projecten ruimschoots terugverdiend

22 oktober 2013

Vijf NPO-projecten leveren aanzienlijke kostenbesparingen op. Dat blijkt uit het rapport ‘Kostenbesparingen door onderzoek en innovatie in de zorg’ van ZorgmarktAdvies. Volgens de berekeningen kunnen de onderzochte NPO-projecten de kosten van het hele programma (74,7 miljoen euro) ruimschoots terugverdienen.

In het rapport laat adviesbureau ZorgmarktAdvies zien dat met een gerichte investeringsagenda voor onderzoek en innovatie aanzienlijke kostenbesparingen in de zorgsector kunnen worden gerealiseerd. Hiervoor keken de auteurs naar de kosten en baten van verschillende ZonMw-programma’s.

Vijf projecten

ZorgmarktAdvies onderzocht vijf projecten van het Nationaal Programma Ouderenzorg:

Aanbevelingen

Met een brede, gezamenlijke investeringsagenda, gericht op onderzoek en innovatie, kan de overheid aanzienlijke kostenbesparingen in de zorg realiseren. Zo luidt een van de aanbevelingen in het rapport. Deze investeringsagenda dient gefinancierd te worden met een startbedrag vanuit de overheid en vervolgens door kennis- en onderzoeksinstituten. Ook moeten besparingen meer en sneller in de praktijk worden doorgevoerd.

Meer informatie

Lees voor meer informatie het rapport ‘Kostenbesparingen door onderzoek en innovatie in de zorg’ (externe pdf).

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...