'Ouderen bepalen zelf de meerwaarde van hun zorg'

30 juni 2016

Cynthia Hofman onderzocht de voorkeuren van ouderen en mantelzorgers. Uit haar onderzoek blijkt dat ouderen en zorgverleners verschillende opvattingen hebben over welke levensdomeinen het meest belangrijk zijn.

Wat die verschillen precies zijn, lees je in de nieuwsbrief van GENERO (pdf), het netwerk ouderenzorg van Zuidwest-Nederland. Hofmans promotieonderzoek maakte gebruik van het TOPICS-MDS dataset.

Verder lees je in de nieuwsbrief verschillende artikelen over enkele NPO-projecten van GENERO, waaronder Even Buurten en het Walcheren Integrale Zorgmodel. Ook veel aandacht voor ouderenzorg en onderwijs, zoals het project 'Wat beweegt u vandaag?' in de gemeente Goes. Bedoeld om zelfstandig wonende 65-plussers in beweging te krijgen en vitaler te maken, samen met 14-15 jarige leerlingen van een middelbare school in de stad.

Cover nieuwsbrief GENERO
Genoeg te lezen over oudereninnovaties in de nieuwsbrief van GENERO

Nieuwsbrief GENERO

In de GENERO nieuwsbrief worden veel beschrijvingen van innovaties in de ouderenzorg geplaatst die in de regio Zuidwest-Nederland ontwikkeld zijn. Suggesties zijn van harte welkom! Stuur de innovaties naar eeuwijk@pallashrc.com.

Aanmelden voor GENERO nieuwsbrief kan door een e-mail te sturen naar smilde@pallashrc.com.

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...