Nieuwe subsidieronde Goed Gebruik Geneesmiddelen

02 augustus 2016

Op het terrein van goed gebruik van geneesmiddelen is nog veel winst te behalen. Dat is waar het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen van ZonMw zich op richt. Een onderdeel hiervan is Stimulering Toepassing In de Praktijk (STIP); hiervoor is nu een nieuwe subsidieronde opengesteld.

De subsidieronde STIP 3 is bedoeld voor projecten die zich richten op verbetering van de farmacotherapeutische zorg door de zorgketen heen. Voor de GGG STIP Ronde geldt dat een relevante vraag of breed onderkend probleem uit de praktijk het uitgangspunt voor de aanvraag moet zijn.

Lees meer over het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen op de website van ZonMw

STIP Ronde 3: verbetering farmacotherapeutische zorg door zorgketen heen

In STIP Ronde 3 ligt de nadruk op verbetering van de farmacotherapeutische zorg door de zorgketen heen. ZonMw stelt financiering beschikbaar voor projecten waarbij doelgroepen centraal staan die vooral eerstelijnszorg ontvangen.

De projecten moeten implementatie van een interventie op een beperkte schaal realiseren en evalueren. Het project moet een concreet eindproduct opleveren, zoals bijvoorbeeld een draaiboek. Geïnteresseerde organisaties kunnen tot dinsdag 11 oktober 2016, 14.00 uur projectideeën indienen.

Programma Goed Gebruik Geneesmiddelen

Het doel van het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen (GGG) is een effectievere, veiligere en doelmatiger inzet van beschikbare geneesmiddelen. GGG richt zich hiermee op het verbeteren van farmacotherapeutische zorg, zowel op het niveau van het geneesmiddel als op het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse zorg.

Meer informatie over de subsidie

Kijk op de programmawebsite voor meer informatie over de GGG-subsidierondes en ZonMw.

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...