Nieuwe stijl voor ZWIP

17 juni 2015

Vanaf 1 mei is er een nieuwe stijl beschikbaar voor het ZWIP, een internet applicatie waar individuen, samen met de betrokken hulpverleners, zorg en welzijn met elkaar kunnen afstemmen. Radboud UMC en Topicus zijn de initiatiefnemers en merken dat er veel positieve signalen vanuit de gebruikers komen. Zowel vanuit de patiënten en mantelzorgers als vanuit de hulpverleners.

Voorbeeld nieuwe stijl ZWIP

Gebruik van ZWIP

Het Radboud UMC en Topicus merkten dat het ZWIP vooral wordt gebruikt om de samenwerking te verbeteren bij onder andere mensen met dementie, mensen met psychische aandoeningen en binnen de jeugdzorg. Ook was er behoefte om de communicatie rondom patiënten in de chronische zorg (COPD, Diabetes Mellitus 2, CVRM) vorm te geven middels ZWIP. Daar waar meerdere mensen op een beveiligde manier met elkaar moeten kunnen communiceren, is het ZWIP bijzonder bruikbaar. Al deze ervaringen hebben bijgedragen aan de doorontwikkeling van het ZWIP.

Uiterlijk ZWIP

Het uiterlijk van ZWIP was specifiek gericht op de kwetsbare oudere. Door bovenstaande veranderingen leek het logischer om een meer generiek uiterlijk aan te kunnen bieden. Bovendien geeft dit de gelegenheid om het ZWIP van een nieuw, moderner en frisser ‘jasje’ te voorzien. Dit maakt het werken in het ZWIP eenvoudiger. Er is uiteraard rekening gehouden met de oudere gebruiker. Alle beschikbare standaarden zijn doorgevoerd en ouderen hebben actief getest met proefversies. In de nabije toekomst zal er bovendien voor gezorgd worden dat het ZWIP het keurmerk van Zelfzorg Ondersteund verkrijgt. Dit keurmerk toont aan dat het ZWIP voldoet aan alle eisen voor een modern ‘patiëntenportaal’.

Doorontwikkelen

Hoewel dit een grote verandering voor alle gebruikers is, zal dit niet de laatste aanpassing binnen het ZWIP zijn. Op de nieuwe website van het ZWIP blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Meer weten?

Reageer

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...